[FOTO] Župan PGŽ Zlatko Komadina obišao radove na sanaciji ceste na području grada Kastva

Autor: Nikola Cvjetović 24.07.2023

gornji_turki_kastav_obilazak_pgz__12__01

Radovi na sanaciji ceste na lokaciji Gornji Turki vrijedni su gotovo 400.000 eura. Investiciju sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Grad Kastav u omjeru 50:50.

Kastav - Župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić, u pratnji gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca i ravnatelja ŽUC-a Roberta Maršanića, obišli su radove na sanaciji ceste na lokaciji Gornji Turki vrijedne gotovo 400.000 eura koje sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Grad Kastav u omjeru 50:50.

gornji_turki_kastav_obilazak_pgz__1__01

Župan se zahvalio Gradu Kastvu na uloženim sredstvima istaknuvši da se Županijskoj upravi za ceste PGŽ prihodi nisu povećavali u posljednjih 20 godina. „Posebno mi je drago da Grad Kastav sudjeluje u sufinanciranju jer prioriteta je mnogo, međutim, sredstava nema dovoljno s obzirom na to da država 20 godina nije povećala prihode ŽUC-u“, rekao je župan.

Gradonačelnik Mostarac izrazio je zadovoljstvo s nastavkom radova kojima se podiže razina sigurnosti u prometovanju na tom području.

„Nalazimo se u MO Brnčići, mjesnom odboru koji se jako brzo razvija i to mora pratiti i infrastruktura. Iako su ljetni mjeseci, ne stajemo, već u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i njezinom upravom za ceste, radimo na rekonstrukciji ovog dijela ceste kao nastavak radova od prošle godine i jedne cjeline koja spaja Kastav i Viškovo. Drago mi je da je prepoznata potreba za rekonstrukcijom s obzirom na količinu automobila koja prometuje ovom dionicom, ali i obližnje dječje igralište koje iziskuje infrastrukturu s nogostupom. Cijelo ovo područje činimo sigurnijim i sukladnim današnjim standardima u cestogradnji “, rekao je gradonačelnik Mostarac.

Ravnatelj ŽUC PGŽ Robert Maršanić obavijestio je o trajanju i vrsti radova. „Ugovoreno trajanje radova je 75 radnih dana koji bi trebali biti finalizirani tijekom rujna kada će ova cesta biti u punoj funkciji i dovoljno široka za normalno prometovanje“, izjavio je ravnatelj Maršanić nadodavši da je riječ o nastavku radova započetih prošle godine na lokaciji ŽC 5020 Gornji Turki koji obuhvaćaju sanaciju ceste, potpornih zidova i oborinske odvodnje.

Naglašeno je i kako je od 2015. godine na području Kastva uloženo više od 2 milijuna eura u županijske i lokalne ceste od strane ŽUC Primorsko-goranske županije.

U fotogaleriji pogledajte kako se odvijaju radovi.

pocket icon

Obilazak radova u Gornjim Turkima

Više sa portala torpedo.media ...