[FOTO/VIDEO] 17. izdanje "Mićih zvončara pul Marčeji" - Užanca se ne more zatrt pokazali su mići zvončarići

Autor: Nikola Cvjetović 22.01.2023

mica_zvoncarska_smotra_pul_marceji_2023__1_-25819

Dvije stotine mićih zvončara gromoglasno je nakon dvije godine pauze zvonilo danas u Marčeljima.

Marčelji - Brojni mići zvončari našeg kraja prodefilirali su jutos ‘rutom predaka’ na 17. Smotri mićeh zvončari pul Marčeji.

mica_zvoncarska_smotra_pul_marceji_2023__1_

Mnogobrojni gledatelji koji su stigli u ovo ponosno halubajsko selo mogli su zaključiti da će ova stara tradicija s nonića i očeva preći u sigurne ruke njihovih potomaka. Smotra zvončarskog podmlatka u Marčeljima jedinstvena je manifestacija, kojom se namjerava očuvati i održati više od 160 godina staru i bogatu povijest zvonjenja ovog kraja.

mica_zvoncarska_smotra_pul_marceji_2023__5_

Zvončarski koren tako je po 17. put ugostio naše vrijedne čuvare tradicije koje se iz godine u godinu okupljaju na smotri Mićeh zvončari pul Marčeji. Ove godine na smotri su sudjelovali Mučićevi zvončari, Frlanski zvončari, Žejanski zvončari, Zametski zvončari, Zvončari Korensko i Vlahov breg, Munski zvončari, Zametski zvončari, Halubajski zvončari, zatim Grobnički dondolaši, Ćićki zgončari te gosti iz Slovenije, Škoromati Podgrad.

mica_zvoncarska_smotra_pul_marceji_2023__3_

Fešta se nastavila na posljednjoj stanici, kod stare škole, gdje je okupljene zabavljao “Trio Bajs”. Organizator 12. “Smotre mićeh zvočari” je Udruga Marčeji, uz pokroviteljstvo turističke zajednice i Općine Viškovo.

VIDEO

17. izdanje "Mićih zvončara pul Marčeji" - Užanca se ne more zatrt, pokazali su mići zvončari