[FOTO/VIDEO] 20 mladih sudionika sudjelovalo na prvoj radionici izrade lutaka @ Kastav

Autor: Nikola Cvjetović 05.03.2023

20 mladih sudionika sudjelovalo na prvoj radionici izrade lutaka udruge trija

Cilj radionica je izrada četiri lutke koje će koristiti Trija djeca vodiči u svojim već poznatim organiziranim vođenim razgledima grada Kastva.

radionica_lutke_kastav__4_

Kastav - Prva radionica izrade lutaka, u nizu od četiri koje slijede u mjesecu ožujku, održana je jučer u prostorijama škole za strane jezike Kastav Euroway, u organizaciji udruge Trija.

Odličan odaziv oduševio je uz organizatore i gošće predavačice - Dunju i Jadranku iz riječkog kreativnog ateliera za neformalno učenje likovnih tehnika, Art Mašina.

- Gotovo 20 mladih sudionika stvaralo je prvu lutku - vješticu, koja simbolizira jedan od punktova razgleda grada, kastavsku Žudiku. Legenda kaže da su upravo na toj povijesnoj lokaciji spaljivali vještice. Cilj radionica je izrada četiri lutke koje će koristiti Trija djeca vodiči u svojim već poznatim organiziranim vođenim razgledima grada Kastva. Uspjeh projekta udruge Trija bit će predstavljen završnom prezentacijom na Dan grada Kastva 6. lipnja. Koristimo priliku pohvaliti se da je originalnost djece turističkih vodiča prepoznao i Državni zavod za intelektualno vlasništvo jer su djeca vodiči i službeno priznata inovacija u Republici Hrvatskoj, istaknuli su organizatori.

radionica_lutke_kastav__3_

Udruga Trija stoji iza projekta “Trija djeca vodiči na 365m nad morem” kojemu je misija popularizirati kulturnu baštinu Kastva kroz osposobljavanje djece kao turističkih vodiča u Kastvu. Radionice izrade lutaka samo su neke od aktivnosti unutar projekta “Trija djeca turistički vodiči na 365 metara nad morem” sufinanciranog od strane Zaklade “Hrvatska za djecu” te su nastavak projekta koji iza sebe ima i video uradak ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kastva, koji možete pogledati u nastavku.

radionica_lutke_kastav__5_

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...