[FOTO/VIDEO] 25. jubilarnI Moto Rallyju Rijeka 2022. okupio 36 zaljubljenika u oldtimere

Autor: Marin Aničić 11.06.2022

25_oldtimer_moto_rally_2022__9_

Pogledajte u našem video prilogu kakve smo sve motocikle vidjeli na susretu i što nam je ispričao predsjednik Oldtimer Kluba Rijeka, Marino Radan o motorima koje smo vidjeli na susretu.

Matulji – U Amfiteatru smo prisustvovali 25. jubilarnom Moto Rallyju Rijeka 2022. u organizaciji Moto Oldtimer Kluba Rijeka. Nakon okupljanja u Morskom prascu startalo se s Kantride. Kantrida nije izabrana slučajno za startnu poziciju. Nekada su se od 1936. do 1939. na Kantridi vozile tada vrlo popularne speedway utrke koje su se bodovale za prvenstvo tadašnje države, Kraljevine Italije.

25_oldtimer_moto_rally_2022__2_

Samim činom željeli su dati omaž toj bogatoj auto-moto povijesti našega kraja. Nakon Kantride krenulo se prema Matuljima dijelom legendarne piste Preluk kako bi 36 zaljubljenika u povijesne motore iz cijele Hrvatske vidjelo i taj segment povijesti motosporta. U matuljskom Amfiteatru gdje smo ih zatekli, vozili su ispite točnosti i spretnosti koji se boduju za Prvenstvo Hrvatske u Oldtimer savezu.

25_oldtimer_moto_rally_2022__21_

Nakon ispita spretnosti i zajedničkog fotografiranja karavana je krenula u Moto salon Matušić koji vode braća Matušić također trofejni vozači motocrossa. Put se nastavio prema Rupi i skrenuli su na Petrolejsku cestu do Lipe gdje su posjetili Memorijalni muzej “Lipa pamti”. Susret je završio u Lovačkoj kući u Rupi gdje ih je čekao ručak a tamo su podijeljene i diplome. Pogledajte u našem video prilogu kakve smo sve motocikle vidjeli na susretu i što nam je ispričao predsjednik Oldtimer Kluba Rijeka, Marino Radan o motorima koje smo vidjeli na susretu.

VIDEO

pocket icon

25. jubilarnI Moto Rallyju Rijeka 2022. okupio 36 zaljubljenika u oldtimere

Više sa portala torpedo.media ...