[FOTO/VIDEO] Belica i dobra zabava: Počeo najveći kastavki blagdan 'Bela nedeja'

Autor: Nikola Cvjetović 30.09.2023

bela_nedeja_subota_2023__56_

Što smo zabilježili tijekom današnjeg dana provjerite u velikoj fotogaleriji i video isječku...

bela_nedeja_subota_2023__28_

Kastav - Zagrijavanje za najveći kastavski blagdan, Belu nedeju, započeo je već danas. Brojni ljubitelji ove tradicionalne manifestacije, mladega vina, fine hrane i dobre zabave ispunili su Kastav. Na ulicama i trgovima Kastva štandove je postavilo 150 izlagača, a publika može uživati u više od 40 zabavnih i kulturnih programa te izložbama. Također, posjetitelji mogu uživati u ponudi brojnih OPG-ova, dok samostalne štandove imaju članovi Udruge Belica.

bela_nedeja_subota_2023__45_

Kako je istaknuo predsjednik Udruge Belica, Berislav Sušanj, godina je bila izazovna u pogledu bolesti i vremenskih uvjeta.

- Berba je privedena kraju, grozje je va konobe, mlado vino va bačve te pokazuje potencijal za dobre rezultate. Belica je pobrana, a sada predstoji vidjeti koliko će tko biti vješt u pripremi vina, kazao je Sušanj.

bela_nedeja_subota_2023__21_

Uz belicu kastavskih vinara, Udruženje Kvarner Wines na trgu Crekvina organizira Festival vina CrekVINA na kojem se predstavljaju sve članice Udruženja: OPG Ružić Zvoneća, Plovanić vina Kastav, Vinska kuća Pavlomir Novi Vinodolski i iz Vrbnika s otoka Krka PZ Vrbnik, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Vinarija Šipun i Vinarija Gospoja. Na CrekVINI se mogu kušati i vina članova Udruge Belica, a kako bi pojačali eno iskustvo Kvarnera svoja vina ponudili su i Vina Kapić i Vina Rumac iz Matulja, Karleuša Wines Vin de Garage iz Rijeke i Vina Herman iz Kolavića, dok je za destilate, rakije i likere zadužena destilerija Suza iz Bregi. Iz vinske regije Hrvatska Istra i Kvarner prisutna je i Vinarija Boškinac, a iz Istre je stigao IQ klaster s proizvodima koji nose oznaku Istarska kvaliteta te vinarije Bažon, Prskalo i Brčić. Vina iz ostalih krajeva hrvatske predstavlja MD Group distribucija vina, Mladenić vina i Kutjevo.

bela_nedeja_subota_2023__85_

Na trgu Lokvina bit će pozornica s programima, predstave i radionice za djecu te bogata ugostiteljska ponuda.

Glavnina gastronomske ponude čeka vas Fortici, a u blizini je i glavna pozornica na kojoj će se tijekom tri dana i noći izmjenjivati brojni izvođači, Koktelsi i SuperCover Band & Daniel Beni, Gustafi i Grooversi te Mauro Staraj i Infinity Band Croatia.

Najmlađi će pak mogu uživati u tri lunaparka - na Šporovoj jami, u Sportskoj zoni i trgu Belveder, dječjem programu u subotu, dok će ih u ponedjeljak dočekati Mići samanj.

Organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i podršku brojnih sponzora.

VIDEO

pocket icon