[FOTO/VIDEO] Dovršena rekonstrukcija vatrogasnog doma u Klani

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.04.2022

klana_vatrogasni_dom_2022__7_

Dom je otvoren nakon dovršenog projekta rekonstrukcije kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Klana - Vatrogasni dom u Klani otvoren je danas, nakon dovršenog projekta rekonstrukcije kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Otvorenju je uz načelnicu Općine Klana, gđu. Željku Šarčević Grgić, nazočio i glavni vatrogasni zapovjednik i državni tajnik g. Slavko Tucaković, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić te pročelnik Ureda PGŽ Goran Petrc.

Riječ je o zgradi koja je ovom investicijom u potpunosti energetski obnovljena - dobila je novu fasadu te je zamijenjena stolarija i krovište objekta. Sa sjeverne strane objekta sada je omogućen pristup teško pokretnim osobama do multimedijskog centra, koji se u potkrovlju vatrogasnog doma nalazi još od 2005. godine. Na srednjoj etaži nalazi se fitness dvorana za čije su potrebe nabavljene nove sprave za vježbanje, što znači da je dom u funkciji cijele zajednice, a ne samo vatrogasaca koji koriste prizemlje doma. Obnovljena je i unutrašnjost, posebice sanitarije, nabavljena je nova informatička oprema, a instaliran je i video nadzor te postavljena led rasvjeta.

Više o projektu donosimo u fotogaleriji i videu s otvorenja:

VIDEO

Dovršena rekonstrukcija vatrogasnog doma u Klani

Više sa portala torpedo.media ...