[FOTO/VIDEO] SVJETLARNA LOVRAN - Održana svjetlosna bajka u Lovranu: Vizualni spektakl u starom gradu publiku ostavio bez daha

Autor: Nikola Cvjetović 13.11.2022

svjetlarna_lovran_2022__2_

Kako je protekao svjetlosni spektakl u Lovranu pogledajte u priloženoj galeriji i video prilogu...

Lovran - Kulminacija ovogodišnjeg izdanja projekta 'Svjetlarna Lovran', mapiranje Trga Sv. Jurja, oduševila je brojnu publiku koja je pristigla u Lovran pogledati imersivni svjetlosni spektakl. S posebno izrađenim audio-vizualnim efektima i animacijama, oživljene su fasade zgrada i kuća koje okružuju lovranski Trg Sv. Jurja, a publika je u ovom jedinstvenom događaju mogla sudjelovati u dva termina. Autorski tim umjetnika na čelu s Damjanom Šporčićem i Larom Badurina stvorio je sjajni program koji je, uz premijerno prikazani materijal, posebnom vrstom laserskih projektora projiciranih na fasade kuća na trgu uključio i neka iznenađenja - poput svjetlećih 'ljudi' koji su šetali trgom i dodatno oplemenili spektakl..

svjetlarna_lovran_2022__4_

Suradnja započeta prošle godine s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci nastavljen je i ove godine. Pod imenom ‘’Platforma za eksperiment 4.3’’ i pod mentorskom palicom profesorice Lare Badurina, dijelom je izvannastavnog programa Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Ekipi studentica i studenata Akademije pridruženi su i poznati riječki vizualni umjetnik Damjan Šporčić, pulska umjetnica novih medija Gaia Radić te poseban gost predavač – umjetnik i kostimograf Iztok Hrga iz Ljubljane. Ova je kombinacija iskustva i mladosti, u tjednu uoči i tjednu nakon kulminacije projekta i glavnog događaja na Trgu Sv.Jurja u Galeriji Laurus, pripremila radionice produkcije i postprodukcije čiji su rezultati biti vidljivi i sinoć u sklopu centralnog projekta.

svjetlarna_lovran_2022__3_

Podsjetimo, Svjetlarna je kulturno umjetnički projekt odnosno događaj koji se treću godinu zaredom odvija u Lovranu i u potpunosti je financiran iz proračuna Općine Lovran. Prve godine, bio je dijelom Susjedstva Lovran, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i kao takav je jedan od rijetkih projekata proizašlih iz EPK njedara koji je zaživio i donio nešto novo lokalnoj zajednici.

svjetlarna_lovran_2022__1_

Produkcijski tim Svjetlarne Lovran se posebno zahvaljuje Primorsko-goranskoj županiji, vodećem partneru u projektu Mala barka 2, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (virtualni muzej mora Mala barka), Koordinaciji udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre (Tradicijska jedra Kvarnera i Istre), Kući od mora – interpretacijskom centru ribarske i pomorske baštine Eko muzeja Mošćenička Draga te autoru Tomislavu Budiseliću ispred Studija Insomia, na ustupljenim video materijalima.

Kako je protekao svjetlosni spektakl u Lovranu pogledajte u priloženoj galeriji i video prilogu...

VIDEO

pocket icon

SVJETLARNA LOVRAN - Održana svjetlosna bajka u Lovranu: Vizualni spektakl u starom gradu publiku ostavio bez daha

Više sa portala torpedo.media ...