[FOTO] Uručene županijske nagrade za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva

Autor: Marin Aničić 18.06.2024

pgz_nagrade_kultura_2024__15_

Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, David Petrović, Ivan Popeskić, Ivan Pešut, Eni Jurišić i Deni Šesnić dok su na međunarodnoj razini nagrađeni Plesna grupa Flame i Ana Vivoda.

Viškovo - Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.

Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, David Petrović, Ivan Popeskić, Ivan Pešut, Eni Jurišić i Deni Šesnić dok su na međunarodnoj razini nagrađeni Plesna grupa Flame i Ana Vivoda.

“Da je lako, umjetnik bi bio svatko. Ova profesija iziskuje puno rada, talenta i naravno ljubavi. Teško se od toga živi, ali je vrijedno svake pažnje”, čestitao je laureatima župan Komadina koji je naglasio da Primorsko-goranska županija nastoji jednom godišnje okupiti umjetnike i na ovaj način im zahvaliti. “Mislim da je uvažavanje zajednice i ljudi koji žive kraj vas nešto što daje poticaj za dalje”, zaključio je župan.

Svečanosti je prisustvovala i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović koja je, pored čestitiki nagrađenima, izrazila zadovoljstvo da se svečanost održava u Kući halubajskega zvončara koju je nazvala malim hramom kulture.

“Nalazimo se u prekrasnom objektu i drago mi je da imamo priliku biti domaćini svima vama koji stvarate kulturu i promičete kulturnu djelatnost i društvu ostavljate ono nešto što je materijalno nemjerljivo”, rekla je načelnica.

Okupljenima se, u ime nagrađenih, obratila Doris Kovačić, voditeljica PZM Kaplan koja je ukazala da je za kulturnjake protekli period bio izrazito izazovan, međutim, ako iza rada stoji ljubav i entuzijazma, sve je moguće, navela je Kovačić i od srca zahvalila Primorsko-goranskoj županiji koja prepoznaje rezultate te podržava i daje vjetar u leđa umjetnicima što je veliki poticaj za daljnji rad.

Nagrade su uručili župan Komadina i resorna pročelnica Sonja Šišić dok su prigodni program glazbenim izvedbama obogatili Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić. Dodjeli nagrada prisustvovala je i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Ukupni iznos nagrada za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu iznosi 20.700 eura, a dodijeljuju se najuspješnijima ustanovama, udrugama i fizičkim osobama s područja PGŽ-a koje na manifestaciji državne ili međunarodne razine u području kulture ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.

pocket icon

U Kući halubajskega zvončara dodijeljene Nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja na području kulture

Više sa portala torpedo.media ...