[FOTO/VIDEO] VINO I VRUJA Izvučeno prošlogodišnje vino, na dozrijevanje pod valove pohranjeno pet tisuća novih butelja @ Ika

Autor: Kristina Tubić 06.08.2022

vino_vruja_2022_ika_botilje__4_

Istovremeno je u more spušteno 14 novih kaveza s 5.000 boca vina vinarija Acinger, Ferenac, Herman, Kabola, Iločki podrumi, Rossi, Miklaužić, Prelac, Sosich, Fuhtar, Matić, Vorić, Kliković Mate (Austrija), Marčeta iz Fažane te Meglaj iz Slovenije.

vino_vruja_2022_ika_botilje__1_

Ika - U Iki se održava jedinstvena manifestacija pod nazivom Vino i Vruja. Članovi udruge Ikarski barkajoli, u suradnji s roniocima Javne vatrogasne postrojbe Opatija, opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva te lokalnih ronioca izvukli su iz mora 13 kaveza vina sa 4.000 butelja vina, koje su na dubini od 20 metara ležale godinu dana. Istovremeno je u more spušteno 14 novih kaveza s 5.000 boca vina vinarija Acinger, Ferenac, Herman, Kabola, Iločki podrumi, Rossi, Miklaužić, Prelac, Sosich, Fuhtar, Matić, Vorić, Kliković Mate (Austrija), Marčeta iz Fažane te Meglaj iz Slovenije.

vino_vruja_2022_ika_botilje__9_

U večernjim satima održat će se degustacija vina potopljenih protekle godine kao i ostalih vina ovih prestižnih hrvatskih vinskih kuća, uz gastro ponudu i glazbeni program. Sutra će se održati smotra tradicijskih barki. Okupljanje posada započet će u 17 sati, a start regate predviđen je u 20 sati. Nakon završetka regate te podjele nagrada slijedi zabavni program uz DJ-a. Ova manifestacija tijekom koje se iz dubina ikarske uvale na svjetlo dana izvlače vina renomiranih hrvatskih vinara koja su godinu dana sazrijevala u idealnim uvjetima na izvorima ikarskih vruja održava se osmu godinu zaredom uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije.

VIDEO

pocket icon

Izvučeno prošlogodišnje vino, na dozrijevanje pod valove pohranjeno pet tisuća novih butelja @ Ika

Više sa portala torpedo.media ...