[FOTO/VIDEO] Više od 300 sudionika odazvalo se 29. EKO akciji Kostrena

Autor: Marina Pauletić 03.06.2023

eko_akcija_kostrena_2023__6_

Više pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

Kostrena – Danas je u Kostreni održana 29. po redu ekološka akcija EKO Kostrena u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena.

„Godinama čistimo te akcija svake godine rezultira sve boljom i čišćom Kostrenom. Bitno je naglasiti da uvijek čistimo nakon maturanata čime imamo dodatni motiv da to što prije riješimo. Organiziramo akciju pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije, a pomaže nam i Ravnateljstvo civilne zaštite DIP Rijeka“, kazao je Joso Bilić, jedan od organizatora.

eko_akcija_kostrena_2023__16_

Akciji je prisustvovalo 320 građana i sumještana od čega je bilo 70-ak djece iz Dječjeg vrtića „Viškovo“, zatim „Zlatna ribica“ Kostrena i „Delfin“ Rijeka te 94 ronioca iz 14 hrvatskih ronilačkih udruga. Tako se danas očistio čitavi obalni pojas Kostrene, počevši od uvale Žurkovo pa sve do uvale Perila.

„S obzirom da se ovo područje redovito čisto, ne očekujemo mnogo smeća. Najviše ga ostane nakon maturanata, ali to počistimo pa ljetnu sezonu dočekamo spremni“, zaključio je Bilić.

eko_akcija_kostrena_2023__5_

Sudionici akcije imali su i zajednički ručak, nakon čega je uslijedila podjela zahvalnica. Više pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

pocket icon

Akcija čišćenja u organizaciji KPA Kostrena

Više sa portala torpedo.media ...