[FOTO/VIDEO] Ženska klapa Hreljin uvjerljivo osvojila 14. Maškarani klapski maraton

Autor: Nikola Cvjetović 17.02.2023

14_maskarani_klapski_maraton_opatija_klapa_hreljin_2023__18__01

Fotogaleriju koju ćemo uskoro proširiti i video isječak pogledajte u nastavku...

14_maskarani_klapski_maraton_opatija_klapa_hreljin_2023__19__01

Opatija - Na 14. Maškaranom klapskom maratonu održanom večeras u opatijskoj sportskoj dvorani ''Marino Cvetković'' apsolutnu pobjedu odnijele su članice ženske klape Hreljin s pjesmom "Mladić z maskun" posvećenom našem nogometnom reprezentativcu Gvardiolu.

14_maskarani_klapski_maraton_opatija_klapa_hreljin_2023__1__01

Na drugom mjestu u ukupnom poretku zasjela je klapa Tramuntana iz Kraljevice, a na trećem klapa Rašketa iz Punta s pjesmom "Ma nemoj mi srati".

Ludu opatijsku karnevalsku večer otvorilo je dvadesetak harmonikaša pod vodstvom vrsnog majstora harmonike Nike Polesa, a na ovogodišnjem Maškaranom klapskom maratonu nastupilo je ukupno osam klapa.

Uvijek veseli Mario Battifiaca i Dražen Turina Šajeta zabavljali su publiku u dvorani, a na čelu žirija bio je vječni predsjednik Nikola Peršić. Bila je to izvrsna prilika i da Šajo proslavi rođendan, i to uz najmanju tortu na svijetu.

U natjecateljskom dijelu nastupilo je osam klapa i svaka je ostavila traga svojim maskama, vokalnim izvedbama i scenskim nastupom, a prema reakcijama publike bilo je teško procijeniti koji joj je nastup bio najbolji, jer je svaki bio popraćen velikim pljeskom odobravanja. Euro, Schengen, natalitet, svakodnevna politika, FIFA, Gvardiol... samo su neke od tema kojih su se nadahnute klape dotaknule kroz svoje nastupe. Nastupile su redom: Ženska klapa Hreljin, klapa Kastav, klapa Mimoza iz Splita, klapa Rašketa iz Punta, Ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Podvorje iz Kaštel Sućurca te klapa Tramuntana iz Kraljevice. Zbog bolesti je nažalost izostao nastup klape Skalin iz Matulja.

Prvi put na ovom otkvačenom događanju birao se i apsolutni pobjednik koji je odlučen zbrojem bodova glasova publike kojoj je podijeljeno 500 glasačkih listića na kojima se odabiralo po dvije najdraže skladbe i ocjenjivačkog suda koji se sjajno uklopio u cijelu atmosferu, a činili su ga Nikola Peršić lider Koktelsa, Andrej Baša glazbenik i direktor festivala MIK, Irena Peršić Živadinov direktorica TZ Kvarnera, glazbenik i donedavno urednik na HRT-u Željen Klašterka, Tamara Černeka predsjednica Skål kluba Kvarner, Aleksandra Kućel Ilić novinarka, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, počasna predsjednica Hrvatske glazbene unije podružnice Rijeka Jadranka Čubrić, Iva Pavletić Crnić popularna voditeljica s Hrvatskog radija Radio Rijeke te Gordan Filinić donedavno zapovjednik JVP Opatija, a sada pomoćnik Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH.

Ocjenjivački sud je najviše bodova dodijelio Ženskoj klapi Hreljin za skladbu "Mladić z maskun" (Joško Gvardiol), drugo klapi Tramuntana iz Kraljevice za skladbu "Nitko", te treće klapi Kastav za skladbu "Žalopojka". Publika je najviše glasova također dodijelila Hreljankama,, druga je bila klapa Rašketa iz Punta sa skladbom "Ma nemoj mi srati" dok je treće mjesto publike osvojila Ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukišća sa skladbom "Raspuštenice".

Zbrojivši bodove, apsolutni pobjednik 14. Maškaranog klapskog maratona je Ženska klapa Hreljin koja je za pobjedu osvojila nagradu u iznosu od 500 eura, druga je klapa Tramuntana iz Kraljevice koja je osvojila 250 eura te treća klapa Rašketa iz Punta koja je osvojila nagradu u iznosu od 150 eura. Nagrade su najboljima dodjeljivali Irena Radovanović u ime organizatora Udruge MKM, Nikola Peršić predsjednik ocjenjivačkog suda te Duško Jeličić Dule pusni gradonačelnik Opatije.

VIDEO

VIDEO

pocket icon

Ženska klapa Hreljin uvjerljivo osvojila 14. Maškarani klapski maraton

Više sa portala torpedo.media ...