Glazbeni pozdrav jeseni iz Općine Fužine

Autor: Sandra Turkalj 24.09.2022

Opcina_Fuzine

Posjetitelji Općine Fužine uživat će u glazbenom pozdravu jeseni uz neodoljive zvukove harfe i roga. Koncert ujedno simbolično zatvara i 29. Zeleno ljeto.

Fužine - Posjetitelji Općine Fužine, očaravajuće gorske rivijere, ove će nedjelje imati priliku uživati u glazbenom pozdravu jeseni uz neodoljive zvukove harfe i roga.

Koncert "Na krilima pjesme" održat će se 25. rujna u crkvi Majke Božje Lurdske u Vratima s početkom u 17 sati. Sviraju Tajana Vukelić Peić na harfi i Srđana Peića na rogu, a na programu će se naći skladbe B. Andresa, G. Caccinia, R. Matza, M. Tourniera, D. Gurtla, J.Thomsa, V. Bellinia, F. Mendelssohan Bartholdya i N. Rota.

Vukelić Peić, u svojoj bogatoj biografiji bilježi brojne nagrade i nastupe u zemlji i inozemstvu. Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagrebačkog harfističkog festivala, međunarodnog harfističkog festivala.

Srđan Peić, nositelj je brojnih nagrada, a nastupao je kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Djeluje kao hornista u orkestru opere HNK-a u Zagrebu i bavi se pedagoškim radom na glazbenoj školi u Bjelovaru. U Ad Gloriam brassu djeluje od njegova osnivanja te je s brassom odsvirao više od tristo koncerata u zemlji i inozomestvu.

Koncert ujedno simbolično zatvara i 29. Zeleno ljeto, program manifestacija, koje organizira Ured za turizam Općine Fužine u suradnji s predstavnicima lokalne zajednice i partnerima.

Više informacija o sadržajima i programima fužinarskog kraja potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...