Globalna serija planinarskih avantura HIGHLANDER ovog vikenda u Gorskom kotaru

Autor: Marina Pauletić 26.01.2024

Horvatova_Staza,_Risnjak,_Delnice,_Mario_Jurina__4_ Foto: Mario Jurina

HIGHLANDER je globalna serija planinarskih događaja koja je započela u Hrvatskoj 2017. godine.

Gorski kotar - Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, TZ Kvarnera i TZ Gorskog kotara, ovog vikenda, 27. i 28. siječnja 2024., održava se prvo zimsko izdanje HIGHLANDER-a u Gorskom kotaru.

Riječ je o spektakularnoj ruti dugoj 25 kilometara koja sudionike vodi kroz NP Risnjak, pružajući nevjerojatne panoramske poglede na Gorski kotar, Riječki zaljev, Krk, Učku i Velebit, a ako bude sreće, čak i Alpe. Uz greben Malog Risnjaka (1448m) prolazi kroz prirodni prolaz Medvjeđa vrata te se spušta na kontrolnu točku Vilje gdje je mjesto bivakiranja, druženja i festivalskog programa. Dvodnevna avantura završava prolaskom preko Snježnika (1505m), najljepšeg vidikovca ove regije, tj. proslavom za sve finishere na Platku, gdje sve sudionike očekuje zabava.

HIGHLANDER je globalna serija planinarskih događaja koja je započela u Hrvatskoj 2017. godine. Trenutno je prisutna u više od 20 zemalja, a kako kažu iz organizacije, cilj je učiniti višednevno planinarenje pristupačnim, jednostavnim i zabavnim za svakoga.

“Želimo inspirirati ljude da zavole planinu i put, da cijene sve što priroda nudi. Naša misija je potaknuti vas da se prisjetite onoga što je u životu zaista važno, da se suočite s vlastitim strahovima, te da bolje upoznate sebe. Želimo da otkrijete kako reagirate kada stvari ne idu po planu, kako se nosite s neočekivanim situacijama poput kiše ili hladnoće te kako se osjećate kada se susretnete s divljom životinjom. Svaki korak na ovom putovanju prilika je za osobni rast i razvoj”, poručuju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...