Grad Kastav jedini u Hrvatskoj ima djecu turističke vodiče

Autor: Marina Pauletić 11.06.2023

udruga_trija_-78642

Trija djeca vodiči poveli su zainteresirane posjetitelje po glavnim povijesnim točkama i znamenitostima grada Kastva.

Kastav - Dan grada Kastva jutros je obilježila Udruga Trija i djeca turistički vodiči, inovativan projekt koji je danas prezentiran na više lokacija u Kastvu: Trija djeca vodiči poveli su zainteresirane posjetitelje po glavnim povijesnim točkama i znamenitostima grada Kastva; počevši od Lože, turističku rutu završili su na Lokvini u Trija ulici gdje je mnoštvo okupljenih zaigralo staru igru - Triju!

„Ponosni smo reći da smo osposobili prvu djecu turističke vodiče na području Hrvatske, zbog čega smo (zasluženo) dobili i patent - intelektualno vlasništvo nad našim lijepim projektom i idejom. Aktivnosti unutar projekta „Trija djeca turistički vodiči na 365 metara nad morem“ sufinancirane su od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“, kazali su iz Udruge.

udruga_trija_-57492

Djeca članovi udruge Trija bili su ovu godinu jako vrijedni pa je ovo proljeće provedeno niz radionica izrade lutaka koje simboliziraju kastavsku kulturnu baštinu i povijest, pod vodstvom Art Mašine, likovnog ateliera iz Rijeke.

„Zadnji blok današnjih aktivnosti obilježila je prezentacija prvog kastavskog fanzina kojeg su osmislila djeca polaznici škole za strane jezike Euroway u Kastvu, pod voditeljskom palicom Jelene Ratko. Aleja velikana je dobila svoju prvu publikaciju ovakve vrste - i to na engleskom jeziku!“, naveli su dalje.

Aktivnosti Udruge Trija se nastavljaju - svoju ljubav prema gradu Kastvu nastaviti će prezentirati kroz turističke rute, ali i nove projekte koji uskoro počinju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...