HAK: Gužve na cestama, a srna na A6

Autor: Sanja Tumara 22.07.2023

wp-content/uploads/2019/08/guzva-rupa-granica.jpgFoto: arhiva

Na cestama se očekuju gužve, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti.

Rijeka – Na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između tunela Sopač i tunela Lučice uočena je srna, izvijestio je Hrvatski autoklub koji moli korisnike za dodatan oprez.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti.

Vikendom je već uobičajeno pojačan promet na većini cesta u smjeru mora, osobito na autocesti A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, zatim na Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima. Na Krčkom mostu povećana je gustoća prometa u oba smjera, a usporen je promet pred rotorom Šmrika u smjeru Križišća.

Podsjetimo da se na autocesti A6 Rijeka – Zagreb do 3. rujna zbog radova između čvorova Delnice i Vrata, između 44. i 49. km, vozi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, ograničenje brzine je 60 km/h te da se do 15. prosinca zbog radova između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko, vozi dvosmjerno južnim kolnikom u smjeru Zagreba (od 11. do 13.+600 km) po dva prometna traka u smjeru Zagreba i jednim prometnim trakom u smjeru Rijeke. Otvoren je dodatno jedan prometni trak na sjevernom kolniku u smjeru Rijeke. Zona radova uključuje i tunel Veliki Gložac (od 9. do 11. km) u smjeru Rijeke gdje se vozi po dva prometna traka.

Također, na A7 Rupa – Rijeka do 15. rujna na izlaznom kraku čvora Učka iz smjera Slovenije u smjeru Opatije/Pule vozi se suženim kolnikom uz ograničenje brzine od 40 km/h.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...