Halubajski zvončari: crikvenička povorka ima veliki adut, trasu uz samo more

Autor: Sanja Monar 10.02.2023

zvoncari_crikvenica Foto: TZ Crikvenica

Dok god bude karnevala u Crikvenici, mi ćemo sudjelovati, sve je to naš kraj, kažu zvončari koji su i ove godine crikveničku povorku učinili atraktivnijom

Crikvenica - Halubajski zvončari posebna su atrakcija petog godišnjeg doba i šlag maškaranih događanja u svakom gradu, na svakom karnevalu, u svakoj povorci. Atraktivni i originalni Halubajski zvončari redovit su gost crikveničkih maškaranih događanja odnosno crikveničke povorke. Tako niti ovogodišnja povorka nije mogla proći bez gostiju s Viškova. Naravno, zaglušujuća zvona Halubajskih zvončara očarala su crikveničku publiku koja se ove godine na povorci okupila u velikom broju.

Predsjednik udruge Halubajski zvončari Damir Host sa simpatijama priča o crikveničkim maškarama.
- Volimo doći u Crikvenicu. To je lijep grad, tamo su uvijek lijepa druženja, lijepa atmosfera. Sve pozitiva. I uvijek nam je drago kad nas se sjete, kad nas pozovu. Uvijek vode brigu o nama, organiziraju nam prijevoz i počaste nas. Odgovara nam i termin povorke, posljednji vikend u siječnju. Tada smo sigurno slobodni. Veljača već bude gužvasta, kaže čelnik udruge koja okuplja 500 članova.

Kad se spomene crikvenička povorka komandant Halubajskih zvončara Jasmin Milić istaknut će jednu atrakciju.
- Ne znam gdje povorka ide tako blizu mora. To je jedna lijepa ruta, sigurno atraktivna za sve sudionike. Organizacija je dobra, uvijek vidimo grupe s kojima nastupamo po drugim karnevalima. Ove godine je bilo jako lijepo vrijeme, što je uvijek dobro za povorku. Vidim da je Crikvenica zanimljivija našim mlađim članovima. Mlađi su nakon povorke htjeli još duže ostati u Crikvenici. Dok god bude karnevala u Crikvenici, mi ćemo sudjelovati, sve je to naš kraj, priča Milić koji je u Crikvenicu doveo 46 zvončara.

Jesu li zvončari primijetili da su Crikveničani s posebnim interesom i poštovanjem dočekali Halubajske zvončare na Veloj paladi?
- Osjećamo da nas gledatelji sa zanimanjem i poštovanjem prate. To je definitivno. I to nas veseli. Tako je bilo u Crikvenici, a i na svim karnevalima gdje nastupamo, kaže Milić.

Crikveničanima i ostalim grupama bila je atraktivna priprema za povorku na plaži, kod starta, ispred hotela Miramare.
- Zvončar ne smije stajati. Uvijek u pokretu. Kad vidimo ruke u džepu, tjeramo doma. U Crikvenicu smo došli ranije i dok smo čekali napravili smo kolo na plaži, objašnjava Milić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...