HGSS stanica Rijeka danas u dvijema akcijama spašavanja

Autor: Sandra Turkalj 30.09.2022

HGSS_Rijeka_akcija_2022

Stariji mušakarac i pas uspješno su pronađeni na Krku, a tri dezorijentirane osobe telefonskim su putem usmjeravane planinarskim putevima u Studeni do vlastitog vozila

Studena / Krk - Tri osobe, berući gljive, dezorijentirale su se u šumi u okolici Studene i pozvale dežurni telefon stanice Rijeka danas oko podne. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja uslijed lošeg signala, osobe su precizno locirane putem mobilnog uređaja. Osobe su zatim telefonskim putem usmjeravane planinarskim putevima do Studene, gdje im se nalazio osobni automobil i time je oko 15 sati završena akcija spašavanja.

HGSS_Rijeka_akcija_2_2022

Potražna akcija uspješno je završena i na Krku. Oko 16, 30 sati primljen je poziv direktno preko dežurnog telefona stanice Rijeka kako se radi o nestaloj muškoj osobi koja boluje od demencije i psu. Osobe su posljednji put viđene oko 5 sati ujutro na lokaciji u blizini šume, zbog čega postoje indicije da se osoba kretala i nastavila kretati šumskim predjelom.

Odmah po pozivu na teren izlazi 19 članova HGSS stanice Rijeka s dva potražna psa te vanjska suradnica stanice – vodičkinja potražnih pasa sa potražnim psom. Istima se na lokaciji pridružuje jedan član HGSS stanice Delnice.

Po dolasku na lokaciju i obavljenom razgovoru s obitelji, sustavno se pretražuju bijele ceste te šire šumsko područje. U potrazi sudjeluju i članovi obitelji nestale osobe te mještani koji se već nalaze na terenu, a koji među ostalim i plovilom pretražuju obalno područje.

Oko 22 sata mještani javljaju da su unesrećeni i pas pronađeni na obalnom području, zapadno od uvale Karkadol. Prevezeni su plovilom do Luke Krk, gdje je unesrećeni predan vozilima Hitne medicinske pomoći.

Foto: HGSS Rijeka

Više sa portala torpedo.media ...