[IN MEMORIAM] Dražen Katić (1964.-2023.)

Autor: Miroslav Krpan 13.09.2023

Drazen_Katic_1__1_

Dražen je bio veliki gospodin i čovjek, volio je i živio automobile, posebno autosport.

Umro je Dražen Katić. Napustio nas je u 59. godini života, nakon teške bolesti koja je bila neumitna. Iz naše sredine udaljila je istinskog zaljubljenika oktanskog sporta, uspješnog vozača, sportskog djelatnika, obiteljskog čovjeka koji je za života, na stazama i uz njihov rub, kada već nije sam bio za sportskim volanom, prateći prvenstveno sportske rezultate svog sina Svena, ali i klupskih kolega, zračio vedrinom, osmijehom, kolegijalnošću i radišnošću.

Dražen je bio član Autokluba Ozalj od 2006.godine, zarana se prometnuvši u jednog od istaknutijih aktivista, prvotno i prvenstveno kao licencirani vozač, ali aktivan i uključen u sve djelatnosti kluba. Dao je veliki doprinos funkcioniranju kluba, početnih godina prioritetno orijentiranom na specifičnu disciplinu auto sporta, autocross, po kojem je Ozalj i njegovo okruženja posebno znano u svijetu oktana. Jedno je vrijeme obnašao i funkciju tajnika, da bi posljednje četiri godine bio članom Upravnog odbora kluba.

Dražen je bio veliki gospodin i čovjek, volio je i živio automobile, posebno autosport. Svoje vozačko umijeće pokazivao je na stazama, pobjeđivao, osvajao u više navrata naslove viceprvaka, potom i državnog prvaka u autocrossu u više klasa, od onih „slabijih“ s Renaultom 5, do jačih vozeći Renault Megane i Subaru Imprezu. Njegovim je stopama krenuo i sin Sven na, što je Dražen bio posebno ponosan, a zajednički su kao „Sven cross team“ i dio ekipe AK Ozalj polučili niz pobjeda, naslova timskih i ekipnih prvaka.

Uz autocross oprobao se i rado nastupao u utrkama Formule driver, kao i auto rallyju, od kojih je posebno obožavao nastupe, u smiraj natjecateljskih sezona, na Rally show Santa Domenica. I nije sam nastupao na Santa Domenici, već je uz sebe, na stazu, privukao više posada sastavljenih od članova njegove obitelji Katić. Bio je istinski animator, vođa, pozitivno je adrenalinom i oktanskim parama „zarazio“ cijelu obitelj i uvukao je u automobilistički sport.

Drazen_Katic_in_memoriam

Dražen je umro 10.rujna, noć uoči autocross utrke u Gambetićima, gdje je organizator, prigodom ceremonije otvaranja utrke, minutom šutnje odao počast i zahvalnost Draženu Katiću za sve što je učinio za kratkog života u autosportu. Vozači njegova matičnog AK Ozalj na toj su, a i na slijedećim će utrkama nastupati, njemu u čast, što su dokazali i dobrim rezultatima ostvarenim u danu nakon spoznaje da se više neće susresti s čovjekom koji je mnogima bio uzor. U svakom pogledu.

Obitelj prije svega, svi prijatelji, znanci, suradnici i štovatelji izgubili su dragog čovjeka i sportaša koji je pokopan 12.rujna na mjesnom groblju Dubovac.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...