Ivan Vilibor Sinčić: Ministarstvo poljoprivrede mi je apsolutni prioritet

Autor: Sanja Tumara 05.04.2024

ivan_vilibor_sincic Foto: arhiva

Prvo ime liste DP-a i PiP-a na listi u 8. IJ kaže da „upravo svjedočimo prodaji tvrtki koje bi mogle prehranjivati cijelu Hrvatsku“ i poručuje „želimo naša polja nazad, naše ljude nazad“.

Rijeka – „Pobjedničke liste koje će vratiti Hrvatsku Hrvatima“ tako se predstavlja glasačima Domovinski pokret. I DP je krenuo u nacionalnu kampanju, kako bi što većem broju građana predstavio kandidate sa svojih lista.

„S ponosom vam predstavljamo pobjedničke liste Domovinskog pokreta, istinske snage koja garantira promjene za bolju Hrvatsku! Kandidati na našim listama, pravi su predstavnici raznolikosti i snage Hrvatske pa se na našim listama mogu tako pronaći vukovarski branitelji, studenti, poduzetnici, IT stručnjaci, doktori znanosti, sportaši i mnogi drugi vrijedni pojedinci. Raduje nas što svaki od njih, na svojem polju rada, svakodnevno doprinosi boljoj budućnosti Hrvatske, a tako će vjerujemo biti i u budućnosti“, optimisti su u DP-u.

Kažu da njihove kandidate povezuju suverenizam, zajedništvo, politika čistih ruku i vizija obnove Hrvatske te da Hrvatsku vraćaju na put nade, pobjede i ponosa:

„Želimo Hrvatsku u kojoj će naša djeca živjeti sigurno i bez terora rodne ideologije! Želimo Hrvatsku čiji će temelj biti snažno selo! Želimo Hrvatsku koja će ljude privlačiti i u koju će se naši iseljeni građani rado vratiti!“

Listu Domovinskog pokreta i stranke Pravo i pravda za 8. izbornu jedinicu, pisali smo već, nosi potpredsjednik PiP-a, europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić. On tvrdi da će njihov savez „uzeti Ministarstvo poljoprivrede jer je proizvodnja hrane temelj svake države“:

„Usred izborne kampanje prodaju se strateške firme: Belje, Vupik, Pik Vinkovci i Vinka koje su u sklopu Fortenove. Ukupno obrađuju gotovo 31.000 hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, koje je pod koncesijom. Upravo svjedočimo prodaji tvrtki koje bi mogle prehranjivati cijelu Hrvatsku, pri čemu ćemo biti još ovisniji o uvoznoj hrani. O uvoznom smeću. Samo da se podsjetim, kao država pri samom smo vrhu oboljelih od raka.“ Sinčić dalje smatra da je „jedna od najvećih rak rana ovog sustava uništena poljoprivreda i jedan od glavnih razloga zašto se želimo vratiti, zašto inzistiramo da budemo dio vlasti. Ministarstvo poljoprivrede mi je apsolutni prioritet. Želimo naša polja nazad, naše ljude nazad, životinje na pašnjake i mlade obitelji na sela.“

Na listi u 8. IJ, nema baš nikoga s riječkom adresom, no zato ima sedam žena. Nakon nositelja Sinčića, slijede Božana Kristić, Marina Beg Umiljenović, Snježana Bažaj-Boćkai, Matea Filipović, Paola Vellico Batel i Milica Erceg, sve redom iz Istre. Na listi su i Ivica Krstaš iz Malog Lošinja, zatim Rita Ujčić, Marijan Zović, Deni Janko, Zoran Stjepanović i Franjo Bartolac.

Stranka Pravo i pravda podsjeća da ima svoje kandidate u deset izbornih jedinica i poziva građane da za njih glasaju preferencijalno, na način da zaokruže redni broj ispred njihovog imena jer „vi svojim preferencijalnim glasom određujete koga želite da vas predstavlja u Hrvatskom saboru, bez obzira na kojem mjestu se nalazi kandidat“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...