Izborna kampanja: Je li Rijeka crvena; treba li lijevo, desno ili za domovinu; tko se srami, a tko gradi rodbini; treba li Hrvatsku osloboditi…

Autor: Sanja Tumara 09.04.2024

labirint_izbori_2024 Foto: ilustracija

Parole, parole, parole, pjevali su davno Mina i Alberto Lupo, a i prijevod (riječi, riječi, riječi), ali i bez prijevoda, dobro pristaje uz ove dane u (ovoj) godini. Pogledajmo zajedno koje nam to poruke šalju političari.

Rijeka – Kako znamo da smo usred predizborne kampanje i da je „dan D“ sve bliže? Pa, sa svih nas strana „gađaju“ obećanjima, porukama, pohvalama, pozivima, molbama, objašnjenjima, duhovitostima…

Parole, parole, parole, pjevali su davno Mina i Alberto Lupo, a i prijevod (riječi, riječi, riječi), ali i bez prijevoda, dobro pristaje uz ove dane u (ovoj) godini. Kako se snaći, koga slušati, može li se uopće išta čuti u svoj toj preplavljenosti riječima, izbornim porukama i izbornim sloganima?!

To će, naravno, svatko za sebe zaključiti do 17.4., a mi smo zavirili na društvene mreže i pogledali kako to izgleda…

„Rijeka je crvena. Za narodnu većinu, a ne bogatu manjinu!", poručuje Katarina Peović (Radnička fronta).

„Glasajmo! Ni lijevo ni desno, već odlučno i pravedno“, upućuje nas Bojan Vukorepa (Odlučnost i pravednost).

„Dok Oleg gradi prijateljima i rodbini, mi ćemo Hrvatsku graditi na solidarnosti, društvenoj jednakosti i pravdi“, obećava Mirela Ahmetović (SDP).

„Kako bi rekao pokojni Vlado Gotovac u čuvenom govoru ispred zgrade komande 5. vojne oblasti: "Sramit će ih se njihove obitelji, jer su uništavali tuđe obitelji,", odgovara Oleg Butković (HDZ).

„Političar se od plaće ne može obogatiti, a kod nas su mnogi političari milijuneri. Kako?“, pita se Darijo Vasilić (PGS), a i mi se pitamo zajedno s njim.

„Borba protiv korupcije mora krenuti od onih koji nisu nikad bili u vlasti“, smatra Ivan Vilibor Sinčić (Pravo i pravda), nekad glasni aktivist.

„Zamisli samo... Možemo sačuvati našu obalu“, jednostavna je poruka Dušice Radojčić (Možemo!).

„Izađite na izbore samo da se makne vladajuća struktura koja je trenutno na vlasti. Morate dati svoj glas da biste promijenili nešto“, Martino Šesnić (Stranka Ivana Pernara).

„Za domovinu“, kratak je „najbodul“ 2021. godine Marin Bubanj (HSP).

„Hrvatska nije slobodna, oslobodimo Hrvatsku“, borbeni su u Autohtonoj – hrvatskoj stranci prava (A–HSP).

„Umjesto svađa i sukoba, biračima nudimo konkretna rješenja i gledamo kako će se bolje živjeti nakon izbora“, smiruju stvar u Fokusu i Republici.

„Zašto glasati za SRP? Zato što se zalaže za pluralizam vlasništva i njegovu tržišnu utakmicu bez protežiranja jednog od oblika od strane države“, pojašnjavaju nam posljednji izdanci socijalističke misli u Hrvata.

„Naš je jedini neprijatelj siromaštvo kojega ćemo ovaj puta udruženim snagama poraziti, zato glasajmo svi. Za veće mirovine, protiv siromaštva“, otkrivaju u platformi Umirovljenici zajedno što im je najveći problem.

„Samo ih pustite da pričaju. I pažljivo ih slušajte. Sve će vam biti jasno. Ali, baš – sve“, zaključuje Marin Miletić (Most).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...