Izrada lokalnog programa za mlade Općine Viškovo uz smoothie party u “pet friendly” atmosferi

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.06.2022

wp-content/uploads/2020/03/Op%C4%87ina-Vi%C5%A1kovo-poma%C5%BEe-poduzetnicima-i-tra%C5%BEi-nove-pripadnike-Civilne-za%C5%A1tite.jpg

Pub kviz, karaoke za kreativce, turniri za rekreativce, odnosno one koji to tek žele postati te smoothie party u “pet friendly” atmosferi samo su neke od novih prilika za druženje, zabavu, informiranje i povezivanje mladih nada viškovskog kraja.

Viškovo - Udruga Žmergo i Općina Viškovo pozivaju mlade s Viškova u dobi od 15 do 30 godina da svojim prisustvom i idejama sudjeluju u kreiranju najvažnijeg dokumenta za mlade s područja Općine kroz zabavne, informativne i edukativne događaje namijenjene mladima i svima onima koji su s njima povezani.

Pub kviz, karaoke za kreativce, turniri za rekreativce, odnosno one koji to tek žele postati te smoothie party u “pet friendly” atmosferi samo su neke od novih prilika za druženje, zabavu, informiranje i povezivanje mladih nada viškovskog kraja, a sve s ciljem rađanja novih ideja i prijedloga kako Viškovo učiniti još boljim za život sebi i svojim vršnjacima.

1  fokusica FB event cover NOVO

"Prve prilike da mladi “puste svoj glas za mlade s Viškova” su već ovaj tjedan i to u utorak, 7. lipnja, od 17 do 18 sati kada ćemo u samom centru Viškova, okupirati prostor ispred Doma hrvatskih branitelja i prirediti pravi smoothie party u “pet friendly” atmosferi. Kućni ljubimci raznih oblika, boja i veličina su dobrodošli! Najsimpatičnijem među njima, prema glasovima mladih sudionika, dodijelit će se počasna titula.

Druženje otvaramo na Žmergovom smoothie baru osvježenjem uz šarene sezonske smoothie napitke uz koje ćemo se upoznati, a potom nastaviti s kratkim predstavljanjem rezultata istraživanja o potrebama i interesima provedenog među brojnim mladima koji su putem online upitnika već izrazili svoja mišljenja o tome što im je važno omogućiti u Viškovu. Fokusirat ćemo se na područje kulture i poduzetništva mladih, no nećemo zaobići ni obrazovanje, sport, zdravlje, socijalnu uključenost kao i aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice.

Dva dana kasnije, u četvrtak 9. lipnja, od 18 do 19 sati selimo se na Mariniće gdje u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Halubajska zora pripremamo pravu poslasticu i vrlo popularni format među mladima - “pub” kviz, a kroz koji ćemo otvoriti teme formalnog, neformalnog, informalnog i cjeloživotnog obrazovanja, a zaronit ćemo i u svijet socijalne uključenosti i istražiti kako u zajednicu uključiti mlade s raznim preprekama i izazovima. No, bez brige, nećemo zaustavljati potoke ideje i u drugim područjima", najavljuju organizatori.

2  fokusica FB event cover  4

Druženja s mladima prilika su za raspravu o već istaknutim stvarnim potrebama populacije mladih s Viškova, a cilj je s mladima i uz podršku predstavnika Općine i donositelja odluka, iznaći konkretne i konstruktivne prijedloge kojima će se pokrenuti pozitivne promjene za sve mlade koji žive, rade i provode svoje slobodno vrijeme na području Viškova.

Savjetujemo da ne propustite ove prilike, no ako baš morate, pratite web stranicu Općine i Udruge Žmergo kao koordinatora procesa izrade Programa za mlade i saznajte kako i kada se još možete uključiti.