Jačanje gospodarske suradnje u fokusu sastanka predstavnika vanjskotrgovinske organizacije Advantage Austria i PGŽ-e

Autor: Nikola Cvjetović 20.09.2023

Austrija-posjet_-_PGZ Foto PGŽ

Direktor Schlattl je predstavio sugovornicima misiju Advantage Austria u Republici Hrvatskoj te istaknuo kako je cilj omogućiti da što više austrijskih tvrtki posluje u Hrvatskoj uz poticanje na ulaganja, ali i omogućiti hrvatskim poduzetnicima pronalazak austrijskih poslovnih partnera.

Rijeka - Zamjenik župana Petar Mamula susreo se u sjedištu Primorsko-goranske županije s novoimenovanim direktorom austrijske vanjskotrgovinske organizacije Advantage Austria Gerhardom Schlattlom i suradnicama povodom njegovog stupanja na dužnost.

Uz zamjenika župana Mamulu, u ime PGŽ goste su primili pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban i ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ „Prigoda“ Vedran Kružić.

Zamjenik župana Mamula je istaknuo izvrsne odnose s Veleposlanstvom Austrije u Hrvatskoj, ali i blisku suradnju s regionalnim partnerima Štajerskom i Koruškom kroz bilateralne odnose i međunarodne organizacije.

Direktor Schlattl je predstavio sugovornicima misiju Advantage Austria u Republici Hrvatskoj te istaknuo kako je cilj omogućiti da što više austrijskih tvrtki posluje u Hrvatskoj uz poticanje na ulaganja, ali i omogućiti hrvatskim poduzetnicima pronalazak austrijskih poslovnih partnera. Naglasio je da je Advantage Austria servis podružnicama firmi iz te zemlje i služi kao podrška u povezivanju s potencijalnim partnerima.

Pročelnici Krpan i Ban te ravnatelj Kružić gostima su predstavili razvojni i investicijski potencijal Primorsko-goranske županije, kao i inicijative koje bi mogle biti zanimljive austrijskim ulagačima. Razgovaralo se i o projektima gospodarenja otpadom, održivog turizma, ali i prometnog te logističkog razvoja.

U pratnji direktora Schlattla bile su i članice zagrebačkog ureda Advantage Austria Lidija Kovač Guina i Sanja Kulenović.

Prijem predstavnika Advantage Austria bio je povod i za Poslovni susret u Lučkoj upravi Rijeka, a na kojem su se domaćim poduzetnicima predstavile austrijske tvrtke zainteresirane za ulaganja na ovom području.

Na samom početku prisutne su pozdravili Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke Uprave Rijeka, direktor Advantage Austria Schlattl te Julia Maria Tiefengraber, zamjenica veleposlanika Austrije u Hrvatskoj. Istaknuli su kako je ovo prvo u nizu događanja koje Advantage Austria održava u mandatu novog direktora, uz uvjerenje da će se dodatno pojačati gospodarska suradnja s Austrijom, jednim od najvećih ulagača u Republiku Hrvatsku. U Hrvatskoj, naime, trenutačno posluje više od 800 austrijskih tvrtke koje broje više od 35.000 zaposlenih.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...