Jelenje u putopisno-dokumentarnom filmu "Putevi vode"

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.04.2022

Setnica-Lukezi_jelenje

Film je putopisni dokumentarac o hrvatskim rijekama i jezerima, o običajima i ljudima, o suživotu s vodom... putopis kroz ruralne sredine Lijepe naše, a koje povezuje voda.

plakat_Putevi_vode-min

Jelenje -U subotu 30.04. u 18 sati u Domu kulture u Dražicama prikazat će se zanimljiv putopisni film "Putevi vode", prilika za pogledati što je filmska ekipa zabilježila u Jelenju i na našoj vodi - Rječini, te iz prve ruke čuti dojmove autora.

Režiser Elvis Bilalić s ekipom krenuo je u srpnju 2020. na svoje putovanje po Hrvatskoj od Umaga, preko Huma, Jelenja u Slavoniju i Liku sve do Dubrovnika i najmanje rijeke na svijetu Omble. Od premijere u prosincu 2021. film putuje Hrvatskom.
Film je putopisni dokumentarac o hrvatskim rijekama i jezerima, o običajima i ljudima, o suživotu s vodom... putopis kroz ruralne sredine Lijepe naše, a koje povezuje voda. Kreativna ideja autora bila je približavanje ruralnih sredina kroz život ljudi uz rijeke koje počinju i poniru u RH, te prirodna jezera i geo-morfološka područja pod posebnim zaštitama.

U suradnji sa gastro stručnjakom Zlatanom Molnarom, kreirana je nadahnjujuća priča o preživljavanju naših predaka. Korištenjem tradicionalnih lokalnih namirnica, proizvedenih u lokalnom kontekstu, kreirani su autohtoni specijaliteti specifični za svaku lokaciju snimanja filma.
Ulaz je slobodan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...