Kastav ovoga vikend u znaku pčelarstva: održavaju se 5. Zeleno-plava pčelarska orijentacija i 12. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

Autor: Marina Pauletić 05.10.2023

4__Zeleno_plava_pcelarska_orijentacija_kastav__1_ Foto: arhiva

Građani će imati priliku upoznati se s blagodatima pčelinjih proizvoda.

Kastav – Nakon Bele nedeje, Kastav će ovoga vikenda biti u znaku pčelarstva. U petak, 6. listopada s početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva održava se 12. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – „Propolis i zdravlje“. Na konferenciji će govoriti članovi pčelarskih udruga, djelatnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i „dr. Andrija Štampar“ Zagreb. Čitavi program konferencije možete pogledati ovdje.

4__Zeleno_plava_pcelarska_orijentacija_kastav__2_ Foto: arhiva

U subotu, 7. listopada u kastavskoj Gradskoj loži održat će se „5. Zeleno-plava pčelarska orijentacija – Kad se susretnu zelena i plava pčelarska Hrvatska“. Manifestacija počinje u 10 sati te traje do 13 sati. Nastavno na programsku orijentaciju Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije – Primorsko-goranskog pčelarskog saveza (UPU PGŽ), na ovom skupu će se proizvođačka, stručna i znanstvene zajednica staviti u funkciju servisa građana, odnosno potrošača pčelinjih proizvoda.

Ova manifestacija ima primarni cilj definirati pčelarske sličnosti primorske i kontinentalne Hrvatske. Posebno se pri tome ističe predstavljanje programskih smjernica pčelarskih udruga Primorsko goranske županije u cilju pozicioniranja zeleno-plavog pčelarstva te definiranja odrednica kakvoće pčelinjih proizvoda. Sudjelovanje je slobodno građanstvo i sve sudionike skupa!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...