Knjiga na nezgodnim mjestima: U skladištu Knaufa na Viškovu gostuje Želimir Periš

Autor: Andrea Načinović 06.07.2022

knjiga_na_nezgodnim_mjestima-93521

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području.

Viškovo - U subotu 9. srpnja u 20 sati u sklopu programa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka u skladištu Knaufa i srodne robe na Viškovu (Radna zona Marinići K-1/iza centra Plodine) gostuje poznati hrvatski autor Želimir Periš uz moderiranje sveučilišne profesorice Brigite Miloš.

Rođen 1975. u Zadru gdje živi i radi Želimir Periš diplomirani je inženjer računarstva. Vodi OtPis, radionice kreativnog pisanja u Zadru i Zagrebu, a vodio je i Kulturni otpis, emisiju o književnosti na Novom radiju. S udrugom zadarskih pisaca, ZaPis, organizirao je mnoge književne večeri i promocije. S Centrom za Kreativno pisanje Zagreb organizator je Ljetne škole pisanja u Gorskom kotaru. Jedan je od osnivača i direktora KaLibar bestiVal književnog festivala. Volontira u Gradskoj knjižnici Zadar.

Objavio je knjige: Mučenice, zbirka priča, Algoritam, Zagreb, 2013., Mima i kvadratura duga, roman, Algoritam/24 sata, Zagreb, 2014., X, pjesme, Algoritam, Zagreb, 2016. i Mladenka kostonoga, OceanMore, Zagreb, 2020.

Broj mjesta uživo na susretu je ograničen stoga je potrebna rezervacija mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr. Ulaz se NE naplaćuje, a točna lokacija se javlja po prijavi.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste, građane. Upravo su građani najvažnije jer se s autorima na lokaciji neposrednog življenja problematiziraju kultura u naseljima, svakodnevici, životu...

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije od kojih je podržan kroz sustave javnih potreba u kulturi.

Medijski pokrovitelj sezone je Radio Roža koja će osiguravati nastanak kvalitetnih audio snimki susreta uz emitiranje u svojim programima i na internet stranici, a partner u realizaciji video produkcije je kvartovska drenovska udruga "Bez granica".