Koga briga za Macolu: Novac za liječenje prikupljaju kolege, kafići, sportski klubovi... Donosimo popis akcija!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.05.2022

macola

Donosimo popis humanitarnih akcija koje će se održati u narednim danima.

Rijeka - "Koga briga ...za Macolu" naziv je akcije pomoći koju je pokrenula udruga Koga briga, a čiji je cilj pomoći teško bolesnom Daliboru Marušiću, poznatijem kao DJ Macola. U kratko vrijeme nakon pokretanja, na akciju se odazvao velik broj Macolinih prijatelja, kolega, poznanika, ali i brojnih drugih građana željnih pomoći u izlječenju Macole, koji se zbog specifičnosti bolesti mora liječiti u Turskoj. U nastavku donosimo popis humanitarnih akcija koje će se održati u narednim danima.

Subota, 14. 5. i nedjelja, 15. 5., Dražice, Gir za Macolu
U organizaciji ekipe iz Grobnik Adventura u subotu od 12 do 18 sati i u nedjelju od 10 do 17 sati svi zainteresirani moći će napraviti jedinstveni đir Grobnikom na quad vozilima. Svaka tura trajat će 20 minuta, a cijena vožnje bit će promotivnih 100 kuna. Sav prihod od donacija bit će uplaćen na račun akcije Koga briga za Macolu.

Subota, 14. 5., Caffe bar Formula 1
Pikado klub Formula 1 organizira humanitarni turnir Koga briga za Macolu. Sav prihod od donacija i kotizacija bit će uplaćen na račun akcije.

Subota, 14. 5., Club Stop
Club stop u subotu od 21 sat organizira party Koga briga za Macolu. Sav prihod od donacija, a donacije će se prikupljati od svake prodane boce jegera ili od svake prodane jeger-cole, bit će uplaćen na račun akcije Koga briga za Macolu.

Nedjelja, 15. 5., igralište NK Rječine u Dražicama
Utakmica Rječina – Lovran (17.30 sati), prihod od ulaznica i donacija bit će uplaćen na račun akcije Koga briga za Macolu.

Subota, 21. 5., od 19 do 01 sati, prostor Export drva Veliki Humanitarni DJ party za Macolu
U prostoru Export drva nastupit će eminentni DJ-evi, Daliborovi kolege, Dondolaši i Palentari će kuhati gulaš i palentu, a sav prihod od donacija, prodaje prigodnih majica, bit će uplaćen za potrebe liječenja

Subota, 21. 5., Sportska dvorana u Mavrincima 8. međunarodni turnir u mini rukometu
Rukometni klub Čavle organizira tradicionalni međunarodni turnir u mini rukometu. Svako dosadašnje izdanje turnira imalo je humanitarnu notu, pa će tako imati i ovo budući da će se kuhati fažol i donacije od svake prodane porcije bit će uplaćene za pomoć u liječenju Dalibora Marušića, DJ Macole.

Subota, 28. 5., Stadion Mavrinci
Utakmica Grobničan – Rudar Trans Euro, 17.30 sati. Grobnički dondolaši, Udruga Palentari kuhat će gulaš i palentu - sav prihod od donacija, prodaje majica i gulaša bit će uplaćen na račun akcije Koga briga za Macolu.

Subota, 28. 5., Plaža Kantrida, Morski prasac Beach Bar Maškarani tanci U organizaciji Beach bara Morski prasac, a uoči prvog riječkog ljetnog karnevala, na plaži Kantrida održat će se prvi ljetni maškarani tanci, prihod i donacije s kojega će biti uplaćeni na račun akcije Koga briga za Macolu.