Kokolingo – prva digitalna logopedska vježbenica za djecu u Hrvatskoj

Autor: Marina Pauletić 21.09.2023

igra_djeca Foto: ilustracija

Trenutno desetero djece u Općini Jelenje koristi Kokolingo digitalnu vježbenicu.

Jelenje - Općina Jelenje je nedavno postala domaćin izvanrednom projektu koji pozitivno utječe na živote djece s artikulacijskim poteškoćama. Radi se o Kokolingu, prvoj digitalnoj logopedskoj vježbenici u Republici Hrvatskoj koja se koristi u općini kako bi pomogla najmlađim stanovnicima da prevladaju svoje izazove u govoru. Trenutno desetero djece u Općini Jelenje koristi Kokolingo digitalnu vježbenicu, međutim njihov entuzijazam i rezultati koje postižu zasigurno će inspirirati i druge lokalne zajednice.

Što je još važnije, načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja prepoznao je važnost pružanja potpune logopedske usluge svojim najmlađim mještanima. Njegova proaktivnost i volja da podrži Kokolingo projekt inspiriraju da ovu priču podijelimo s drugim gradovima i općinama.

Iza ovog inovativnog proizvoda stoji tvrtka E-Glas d.o.o. iz Rijeke koja omogućuje i nudi „ključ u ruke“ pristup logopedskoj terapiji i superviziji, odnosno preuzimanje apsolutne logopedske podrške i odgovornosti za vođenje cjelovitog postupka uz redovito mjesečno izvještavanje prema gradu ili općini.

Vrlo pažljivo strukturirana i nadasve podržana od strane struke, ova web aplikacija usmjerena je prije svega na motiviranje i napredovanje djece koja imaju artikulacijskih poteškoća. Stručnog, ali i zabavnog formata privlači pažnju najmlađih, čime se potiče njihova suradnja i entuzijazam za učenjem. Interaktivnost kroz više od 300 različitih igrica i vježbi izgovora omogućuje brže usvajanje vještina komunikacije te brži dolazak do željenih rezultata.

Ono što Kokolingo izdvaja i ističe je specijaliziranost i podrška koju pruža djeci s artikulacijskim poteškoćama. Kroz inovativne metode i tehnike, Kokolingo pomaže tim malim borcima da prevladaju svoje izazove i postignu napredak u izgovoru i komunikaciji.

Kokolingo je pravi saveznik u njihovom razvoju, a zadovoljstvo roditelja, djece i načelnika općine Jelenje je najveća motivacija u daljnjem korištenju i promoviranju dobrobiti ove web aplikacije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...