Komadina odgovorio Bregovcu: Nepristojno je gledati u tuđe dvorište!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.06.2022

wp-content/uploads/2021/05/zlatko-komadina-sdp-zupanija-3.jpg

"Županijska skupština u prošlom sazivu jednoglasno je donijela odluku da se dovrši kompletna investicija u Platak koja se zaokružuje sa žičarom. To ulaganje brendira naš kraj kao sjajno izletničko mjesto i pozdravljaju ga svi građani županije pa i šire, koji dolaze na to najveće izletište", naglasio je župan.

Rijeka - Župan Zlatko Komadina komentirao je zadnji istup načelnika Fužina Davida Bregovca u kojem je ponovio svoje teze o nedovoljnoj brizi PGŽ za probleme Gorskog kotara. U nastavku dostavljamo izjavu župana Komadine:

„Gospodin Bregovac iznosi neistine zadnjih dana u javnosti i to opetovano, a prvo što moram reći je da je nepristojno gledati u tuđe dvorište. Ne sjećam se da sam ikada ja ili moji suradnici na ovaj način držali lekcije gospodinu Bregovcu ili bilo kojem načelniku kod kreiranja proračuna njihovih općina. Kreiranje Županijskog proračuna je u mojoj nadležnosti i nadležnosti Županijske skupštine, pa kada govori o tome da nije trebalo ulagati u Platak, moram reći da je Županijska skupština u prošlom sazivu jednoglasno donijela odluku da se dovrši kompletna investicija u Platak koja se zaokružuje sa žičarom. To ulaganje brendira naš kraj kao sjajno izletničko mjesto i pozdravljaju ga svi građani županije pa i šire, koji dolaze na to najveće izletište. Ove godine je bilo preko 100 tisuća posjetitelja, što svjedoči o opravdanosti ulaganja. Isto tako Platak brendira cijeli Gorski kotar. Njime upravlja Goranski sportski centar sa sjedištem u Delnicama, a koji upravlja nizom sportskih objekata, čime je Županija kompletno rasteretila Delnice financiranja istih. Mi moramo Gorski kotar promatrati kao cjelinu te promišljati kako cijelu tu destinaciju osmisliti i razvijati“, rekao je župan.

Dodao je kako građani moraju znati da su Fužine najrazvijenija općina u Gorskom kotaru i jedina koja nije u sustavu dotacija od strane države za razliku od ostalih gradova i općina Gorskog kotara.

Također je podsjetio kako je PGŽ pokrenula mnoge projekte turizma, sporta, poljoprivrede kako bi Gorskom kotaru dala zamah te naglasio županijski Centar za poljoprivredu, Muzej Frankopana, Centar za velike zvijeri i dodao kako se konstantno stvara niz atrakcija u Gorskom kotaru. Također je naglasio da nije točno da Županija više uzima iz Gorskog kotara nego što građani uplate kroz porez na dohodak, jer daleko više od toga vraća u razne programe i projekte udruga, proračune gradova i općina ili županijske institucije koje tamo djeluju.

„Uvijek sam se zalagao za Gorski kotar, a tako će biti i nadalje. U Proračunu za iduću godinu ćete vidjeti kako će Gorski kotar dobiti posebno mjesto, a i imat ćemo u rujnu i tematsku sjednicu upravo u Gorskom kotaru tako da ne znam čemu služe ove zlonamjerne tvrdnje, osim obmanjivanju javnosti“ zaključio je župan.