Konstituiran Sabor - u njemu troje Riječana

Autor: Sanja Tumara 17.05.2024

trsatska_gradina_rijeka_panorama__1_ Foto: ilustracija

To su Josip Ostrogović, prvi čovjek riječkog HDZ-a, saborski veteran Željko Jovanović iz SDP-a, koji je u Sabor ušao kao zamjena primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini te SDP-ovka Sandra Krpan, zamjenica riječkog gradonačelnika.

Rijeka – Jučer je uspješno konstituiran Hrvatski sabor, a novi su zastupnici prisegnuli. Za predsjednika Sabora ponovno je izabran Gordan Jandroković, a ovo je 11. saziv Hrvatskog sabora od proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske.

U saborske su klupe sjeli i zastupnici izabrani u 8. i 7. izbornoj jedinici.

Ukupno ih je samo troje iz Rijeke. U osmoj izbornoj jedinici to su Josip Ostrogović, prvi čovjek riječkog HDZ-a, saborski veteran Željko Jovanović iz SDP-a, koji je u Sabor ušao kao zamjena primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini. U sedmoj izbornoj jedinici riječke boje brani SDP-ovka Sandra Krpan, zamjenica riječkog gradonačelnika.

Iz Primorsko-goranske županije saborske klupe grijat će i omišljanska načelnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, SDP-ov izvršni tajnik za rad s organizacijama zapadne Hrvatske Saša Đujić iz Novog Vinodolskog te javnosti slabo poznata opatijska SDP-ovka Ana Puž Kukuljan.

IZ HDZ-a u Sabor se vraćaju aktivni zastupnik Josip Borić s Raba te bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, a novi mandat građani su dali i jednom od neprepoznatljivijih Mostovaca, Marinu Miletiću iz Kastva.

S liste u sedmoj jedinici iz naše Županije je, uz Krpan, ušao i šef županijskog SDP-a Ivica Lukanović, dok je HDZ-ova Majda Burić predstavnica Gorskog kotara u Hrvatskom saboru.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...