Konstituirano županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Autor: Nikola Cvjetović 29.11.2023

povjerenstvo_za_ravnopravnost_spolova_pgz Foto PGŽ

Za predsjednicu Povjerenstva, uz podršku svih prisutnih članica, izabrana je Jovana Čutul, a za potpredsjednicu Paula Bogović.

Rijeka - Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije, radno tijelo osnovano Odlukom Županijske skupštine PGŽ, održalo je svoju konstituirajuću sjednicu u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Za predsjednicu Povjerenstva, uz podršku svih prisutnih članica, izabrana je Jovana Čutul, a za potpredsjednicu Paula Bogović. Sjedici su nazočile članice aktualnog saziva: Jadranka Tomašić, Lidija Penko, Marina Marghetti, Marta Berčić te Morena Lekaj i Iva Rinčić, članice Županijske skupštine, koje su se ukratko upoznale s aktivnostima u prošlom razdoblju te planom rada u narednoj godini.

Do izbora predsjednice, sjednicom je predsjedavao Ivan Jakšić, zamjenik predsjednika Županijske skupštine, koji je uputio čestitke s resornom pročelnicom Dragicom Marač. Pročelnica je izrazila vjeru da će, kao i prethodnih godina, Povjerenstvo svojim radom i doprinosom realizirati nove ideje i unaprijediti brojne usluge u Županiji.

Djelokrug rada Povjerenstva je provedba Zakona o ravnopravnosti spolova i Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova na području Primorsko-goranske županije. Od kraja 2013. godine rad Povjerenstva administrativno prati Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade. Mandat članica Povjerenstva traje četiri godine.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...