Korištenje sigurnosnog pojasa tijekom svibnja - rezultati nadzora

Autor: Portal Torpedo 09.06.2023

pojas-09513

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, poručuju iz PU primorsko-goranske

Rijeka - Proteklog mjeseca travnja policijski službenici su u prometu između ostalih akcija i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji. U tom razdoblju evidentiran je ukupno 291 prekršaj vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od tog broja 264 prekršaja se odnosi na vozače i to 192 osobnih vozila i 72 teretnih vozila, dok je u osobnim i teretnim vozilima evidentirano 27 prekršaja putnika.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 1322 vozača, od kojih je 1030 vozača osobnih vozila, 256 vozača teretnih vozila i 36 vozača autobusa. Uz to je kontrolirano 265 putnika u osobnim vozilima, 69 putnika u autobusima te njih 109 u teretnim vozilima.

Također je na prednjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano osmero djece, dok je na stražnjim sjedalima osobnih vozila kontrolirano 126 odraslih osoba te 39 djece od kojih 31 u sjedalici/postolju.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...