Kreativna radionica u sklopu izložbe "Nakon zadnjeg aprila" u Memorijalnom centru Lipa pamti

Autor: Tara Tomić 21.05.2024

Lipa,_radionica

Požurite se, broj polaznika je ograničen

Lipa - Memorijalni centar Lipa pamti poziva sve zainteresirane da se pridruže radionici koja će se održati kao popratni program izložbe Nakon zadnji aprila (radno). Izložba je otvorena 29.4. 2024. u sklopu godišnjeg umjetničkog programa “Prepoznavanje odsustva” a povodom obilježavanja 80-te godišnjice stradanja stanovnika sela Lipa.

Radionicu će voditi autori izložbe Karlo Čargonja i Goran Ferčec oslanjajući se na umjetničke postupke i metodologiju istraživačkog procesa koje su primijenili u procesu rada na ovoj izložbi.

Izložbeni radovi tek su prva faza jednogodišnjeg projekta i moguće im je pristupiti kao otvorenom djelu, nedovršenom konceptu koji poziva na dijalog i suradnju s posjetiteljima i posjetiteljicama, izlažući ga novim interpretacijama i sadržajima.

Upravo ta otvorenost rada inicirala je ideju o radionici u kojoj će posjetitelji imati prilike primijeniti iste ili slične kreativne alate kojima su i autori kroz medij teksta i fotografije krenuli u istraživanje narativa vezanog uz Lipu.
Radionica je zamišljena kao jednodnevno istraživanje podijeljeno na dio posvećen prozi/tekstu i dio posvećen fotografskom mediju.

Radionica će se održati 25.5. (subota) od 12:00 do 17:00. Detaljni raspored radionice polaznici i polaznice dobit će nakon obavljene prijave.

Prethodna iskustva nisu potrebna. Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju na mail adresu lipapamti@ppmhp.hr ili na broj mobitela 091 444 0142.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...