Kreće treća edukacija Škola traila SRK Rike i Grada Kastva

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 18.03.2022

skola_Traila_SRK_Rika_02

U sklopu Škole traila polaznici će, tijekom 3 treninga svakog tjedna, dobiti poduke iz tehnike trčanja, sportske prehrane, opreme za trčanje i ponašanja u različitim vremenskim okolnostima.

Kastav - Sportsko-rekreacijski klub Rika iz Kastva u suradnji s Gradom Kastvom od 21. ožujka do 10. srpnja organizira treću po redu edukaciju iz trčanja Škola traila. Edukacija se može upisati neovisno o kondicijskoj spremi zainteresiranog kandidata. Voditelj škole je licencirani osobni trener i nutricionist Luka Končurat koji je i sam sudionik trail i triatlon utrka.

U sklopu Škole traila polaznici će, tijekom 3 treninga svakog tjedna, dobiti poduke iz tehnike trčanja, sportske prehrane, opreme za trčanje i ponašanja u različitim vremenskim okolnostima. Najvećim dijelom edukacija će se izvoditi u Kastavskoj šumi, a jedan dio na Učki.

skola_Traila_SRK_Rika_01

“Trail škola spaja teoretski dio programa s praktičnim skoro kompletno u prirodi, uz vrlo jasno demonstriranje specifičnih pokreta. Ideja je da maksimum raspoloživog vremena usmjerimo na kondicijsku, tehničku i taktičku pripremljenost polaznika jer ćemo na taj način najkonkretnije definirati motoričke, funkcionalne i kognitivne sposobnosti”, pojašnjava trener Luka Končurat.

Sama Škola traila promovira zdrave životne navike: bavljenje sportom, boravak u prirodi, kvalitetnu prehranu. Osim toga, škola promovira Kastav, napose Kastavsku šumu, kao i druge predjele Primorsko-goranske županije koji su pogodni za aktivan boravak u prirodi: Učku, Ćićariju, Gorski kotar, kvarnerske otoke Zamišljeno je da se u sklopu Škole traila obiđe i osnovne škole kako bi se i najmlađim uzrastima ukazalo na važnost bavljenja sport, prehrane, ali i zainteresiralo za aktivan boravak u prirodi.

Upisi i dodatne informacije na internetskim stranicama kluba.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...