Kreću edukativne radionice na temu prevencije bolesti probavnog sustava u Gorskom kotaru

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 07.09.2022

pixabay-probava-trbuh-crijeva-bol

Sa svrhom senzibilizacije stanovništva o očuvanju i unaprjeđenju zdravlja te ranom otkrivanju bolesti tijekom pet mjeseci provedbe projekta „Primarna i seknudarna prevencija bolesti probavnog sustava“ provesti će se tri besplatne edukativne radionice.

Gorski kotar - Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske će u suradnji s Josip Kovačić, dr.med. specijalist interne medicine, subspecijalist gastroenterolog, provesti tri edukativne radionice u gradovima Gorskog Kotara.

Karcinom debeloga crijeva, nakon karcinoma pluća i dojke, najčešći je uzrok pobolijevanja i smrtnosti od zloćudnih bolesti. Stoga je prevencija i rano otkrivanje bolesti probavnoga sustava važan dio zdravstvene zaštite cjelokupnog pučanstva. Sa svrhom senzibilizacije stanovništva o očuvanju i unaprjeđenju zdravlja te ranom otkrivanju bolesti tijekom pet mjeseci provedbe projekta „Primarna i seknudarna prevencija bolesti probavnog sustava“ provesti će se tri edukativne radionice.

Prvu edukativnu radionicu po projektu „Primarna i seknudarna prevencija bolesti probavnog sustava“ provest ćemo u subotu 10. rujna u Domu kulture Lukovdol, Vrbovsko s početkom u 10:00 sati.

U srijedu 28. rujna s početkom u 17:30 sati u Velikoj Vijećnici Grada Delnice na adresi Trg 38. brigade HV 37 održat će se druga edukativna radionica.

Treća edukativna radionica održat će se u subotu 8. listopada u Kaštelu Petra Zrinskog, Ul. Petra Zrinskog 3, Čabar s početkom u 10 sati.

Edukativne radionice financira Primorsko-goranska županija te su besplatne za sve zainteresirane. Prostor za njihovo održavanje osigurali su Grad Čabar, Grad Delnice i Grad Vrbovsko.

Bolesti_probavnog_sustava
Više sa portala torpedo.media ...