Krenula prodaja ulaznica za MIK u Kastvu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 09.06.2022

8003-mik-2022-

Ukupno 48 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom trija kojeg čine Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca.

Kastav - U tijeku su završne pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Ove će godine mikovska karavana krenuti iz Kastva (koji je domaćin zajedno s Opatijom) 22. lipnja, zatim će put Malinske (koja dijeli domaćinstvo s Puntom i Krkom) 23. lipnja, a velika završna večer festivala održat će se u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije, 25. lipnja.

Ukupno 48 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom trija kojeg čine Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. Tako će MIK, nakon pobjede u TV show-u “Zvijezde pjevaju” imati doista zvjezdani voditeljsko/pjevački postav. Nove skladbe zasigurno će naći put do publike, a ona će tradicionalno u svakom gradu, putem glasačkih listića, odabrati najdraže. Zbrojem glasova/bodova sva tri festivalska grada dobit ćemo najuspješnije, a tradicionalno će se dodijeliti i nagrade struke kao i pokrovitelja. I ove će se godine dodijeliti, prošle godine utemeljena, nagrada Mikova nota koju festival dodjeljuje zaslužnim sudionicima i suradnicima MIK-a, a po prvi put će se dodijeliti i “MIK online nagrada” – nagrada koju će osvojiti skladba s najvećim brojem online glasova mikovske publike koja će moći glasovati putem festivalske društvene mreže, o čemu će organizator uskoro izvijestiti javnost.

Prva festivalska večer održat će se 22. lipnja u Kastvu na Crekvini s početkom u 21 sati. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji…). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 80,00 kn, a na dan festivala cijena će biti 100,00 kn. Već sada je zanimanje za ulaznice veliko te stiže veliki broj upita s područja cijelog Kvarnera, Istre, a i šire, te stoga organizator poziva poklonike festivala da svoje ulaznice nabave na vrijeme.