KTR „Putovima Frankopana“ proglašen najuspješnijim županijskim EU projektom prema izboru javnosti

Autor: Marina Pauletić 25.10.2022

frankopani-93260

Osim za najuspješniji županijski projekt, KTR „Putovima Frankopana“ osvojio je i drugu nagradu za najbolju destinaciju održivog turizma.

Rijeka - Projekt Kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“ Primorsko-goranske županije proglašen je najuspješnijim županijskim EU projektom prema izboru javnosti na portalu Jutarnji.hr. Stručni žiri izabrao je pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji i Doprinos poduzetništvu, dok je pobjednika pete kategorije odabrala javnost u konkurenciji 37 projekata. Na današnjoj svečanosti proglašenja pobjednika održane u hotelu Sheraton, županu Zlatku Komadini nagradu je uručio glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

„Posebno je zadovoljstvo dobiti nagradu čitatelja. To znači da smo napravili dobar projekt i dobro ga promovirali. No, ono što je važno je da smo prezentirali hrvatsku kulturnu baštinu. Imamo što prikazati Europi i time se ponosimo. Ovaj je projekt uključio 20 lokaliteta, prije svega obnovio je i zaštitio od propadanja kaštele Zrinskih i Frankopana na ruti od Krka, Gorskog kotara do Vinodolske doline i Trsata. Kaštela ima i u drugim našim županijama i cilj nam je povezati Karlovačku, Ličko-senjsku i Međimursku županiju i napraviti nacionalni projekt. KTR „Putovima Frankopana“ također je prikazala i priču o Frankopanima, njihovom životu i nasljeđu“, rekao je župan Komadina i zahvalio se voditeljicama projekta te čitateljima na nagradi.

Dodjela nagrada za „Najbolji županijski EU projekt 2022.“ provela je Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, portalom župan.hr i uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Svečanoj dodjeli nagrada ispred Primorsko-goranske županije prisustvovale su i resorna pročelnica Sonja Šišić, predstojnica Kabineta Župana Ermina Duraj i viša savjetnica za projekte valorizacije kulturne baštine Rajna Miloš. Čestitamo i svim ostalim dobitnicima, a popis najboljih županijskih EU projekata u Hrvatskoj objavljen je na župan.hr.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...