Kulturna manifestacija „Jesen kod Frankopana“ ovog vikenda na Grobniku i u Gorskom kotaru

Autor: Marina Pauletić 26.10.2023

frankopani-93260 Foto: arhiva

Ulaz na događanja je besplatan.

Grobnik/Gorski kotar - Ovog vikenda na nekoliko lokacija na Grobniku i u Gorskom kotaru održava se frankopanska kulturna manifestacija „Jesen kod Frankopana“ realizirana u suradnji Primorsko-goranske županije, udruge Fundamental i umjetničke organizacije Kotar teatar, a koja donosi dvije kazališne premijere, monodrame „Ana Katarina“ i dječje predstave „Potraga za frankopanskim blagom“.

Dama kraljevskog garda, snažna intelektualna pojava, ljubiteljica sjaja. Žena bogata i ponosna, krasna i umna, odvažna i slavohlepna, vjerna pratilica svih političkih osnova i djela svoga druga. Ana Katarina Frankopan Zrinski. Ove godine obilježava se 350 godina od njezine smrti. Tom prigodom Ana Vilenica izvodi performans koji pleše između zamišljene romantizirane biografije, povijesnih činjenica i odnosa Ane Katarine s Anom izvođačicom. Izvedba će se održati u Kaštelu Grobnik na dan Aninog vjenčanja za Petra Zrinskog.

plakat_ana_katarina

„Potraga za frankopanskim blagom“, nastala u koprodukciji Kotar Teatra i Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovaci, inspirirana je slikovnicama izrađenim u sklopu projekta „Putovima Frankopana“, a povezuje radnju slikovnica putujući kroz dvorce, rudnike i utvrde gdje su nekad živjeli Frankopani.

potraga_za_frankopanskim_blagom

Premijera monodrame „Ana Katarina“ održat će se u Kaštelu Grobnik, u petak 27. listopada u 19.30 sati. U subotu, 28. listopada s početkom u 17.00 sati na rasporedu je praizvedba dječje predstava „U potrazi za frankopanskim blagom“ u Domu kulture Tršće, a njezina premijera u Kaštelu Zrinskih Brod na Kupi u nedjelju 29. listopada u 11.00 sati.

Programi su realizirani uz pomoć sredstava Primorsko-goranske županije za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga i umjetničkih organizacija u cilju održivog razvoja Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Ulaz na događanja je besplatan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...