Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana dobitnik međunarodne nagrade – BIG SEE „Tourism Design Award 2023“

Autor: Marina Pauletić 09.10.2023

frankopani-93260 Foto: arhiva

Projekt je ujedno nominiran i za nagradu Grand Prix koju je osvojio Etnografski muzej kulturne fondacije Kenan Yavuz iz Bayburta u Turskoj.

Rijeka - Županijska Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana dobitnik je prestižne međunarodne nagrade s najvišom ocjenom žirija – BIG SEE „Tourism Design Award 2023“ u kategoriji Kreativne priče i identitet destinacije kao jedinstven doživljaj.

Projekt predstavlja jedinstven doživljaj očuvanja kulturne baštine koji objedinjuje kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu Primorsko-goranske županije, vezanu uz povijesnu ostavštinu velikaške obitelji Frankopan. Projekt je ujedno nominiran i za nagradu Grand Prix koju je osvojio Etnografski muzej kulturne fondacije Kenan Yavuz iz Bayburta u Turskoj.

U istoj kategoriji, prestižnim priznanjem nagrađen je i brend „Kvarner Maritime Heritage“, kojeg je osmislila Turistička zajednica Kvarnera zajedno s partnerima u okviru EU projekata Mala barka 2 i Arca Adriatica, a čiji je nositelj Primorsko-goranska županija.

Nakon prošlogodišnjeg osvojenog prvog mjesta na natječaju Europske mreže kulturnog turizma u kategoriji „Transnacionalni tematski turistički proizvod“, „Kvarner Maritime Heritage“ je ponovno prepoznat kao vrijedan turistički proizvod održivog kulturnog turizma u Europi.

„Jako smo ponosni na još jedno važno priznanje iz domene kulturnog turizma. Zaista se radi o velikoj potvrdi našeg i rada naših partnera na zaštiti, očuvanju i promociji bogate kvarnerske pomorske baštine. U sklopu EU projekata iz kojih je i proizašao brend „Kvarner Maritime Heritage“ stvorili smo zaista veliku turističku i kulturnu vrijednost – od 90 markacija pomorske baštine, do Virtualnog muzeja, itinerara, obnovljenih 16 tradicijskih drvenih barki, manifestacija, interpretacijskih centara. To je nasljeđe ovog kraja koje ovako nastavlja živjeti i koje s velikim ponosom prezentiramo našim gostima, a oni više nego ikada traže i žele doživjeti upravo to – lokalne običaje i tradicije destinacije“, pojašnjava direktorica Irena Peršić Živadinov.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...