KuSshh – brand s pričom od polja do kože i nepca

Autor: Marina Pauletić 05.12.2023

KUSSH_KASETICA__2_

Svi zainteresirani pozvani su u posjet KuSshh plantaži za potpuni doživljaj mirisa tišine.

Rijeka - Priča brenda KuSshh koja je započela još 2015. godine, kada su Monika Kovač i Nives Matić odlučile krenuti u zajednički poduzetnički pothvat na otoku Krku na kojem su kupile zakrčeno zemljište i uz puno truda i rada preobrazile ga u plantažu površine oko 31 000 m2 na kojoj je posađeno oko 85 000 sadnica i preko 40 različitih biljnih vrsta u ekološkom uzgoju.

Najviše je smilja, kadulje, ružmarina, lavande, lavandina, lovora, nevena i matičnjaka, ali našlo se prostora i za stabla masline, badema, smokvi, bazge i agruma, kao i za destileriju u kojoj same destiliraju biljke odmah nakon berbe.

Svoju priču i proizvode uz prigodnu degustaciju danas su u Kašetici primorsko-goranskoj predstavile inicijatorice i voditeljice ovog brenda.

KUSSH_KASETICA__5_

„Naša priča je počela krajem 2015. godine i ideja je bila da se maknemo iz grada i uživamo u prirodi. Kad smo vidjeli sve blagodate otoka Krka, zaljubile smo se u bilje, a priča je išla jedna za drugom. Danas smo priveli plantažnom uzgoju 32 tisuće kvadrata, posadili smo preko 40 različitih biljnih vrsta, preko 80 tisuća sadnica i sve to već pretočili u krajnje proizvode koji se već prepoznaju na otoku i inozemstvu“, rekla je Monika Kovač.

Pored raznovrsne ponude alkoholnih pića, bogata paleta KuSshh proizvoda uključuje i bezalkoholne voćne sirupe, eterična ulja, maslinova ulja, proizvode za njegu kućnih ljubimaca te ono s čime je cijela priča i započela, a to je premium linija prirodne kozmetike s kremama, sapunima, hidrolatima, maceratima, serumima i balzamima. I to nije sve, jer priča uskoro dobiva nastavak, gospodarsku zgradu koja će zaokružiti sve dosad postignuto i obogatiti turističku ponudu Krka.

KUSSH_KASETICA__3_

„Izgradnja gospodarske zgrade je projekt kojim nastojimo zaokružiti našu priču plantaže i proizvoda koje stavljamo na tržište. Radi se o zgradi na samoj plantaži gdje bi ugostili ljude. Centar je zamišljen kao edukacijski te za održavanje raznih evenata, prezentacije i degustacija otočnih proizvoda. Tu bi ponudili jednu drugačiju priču otoku Krku, da možete doživjeti i konzumirati prirodu na jednom mjestu. Jučer smo podnijeli zahtjev za građevinsku dozvolu te kad zatvorimo financijsku konstrukciju krenuli bi s izgradnjom. Kvarner nema ovakve slične ponude te se nadamo da ćemo biti jedinstveni, kao što mislim da smo i do sada“, navodi Nives Matić.

Podršku ovom otočnom, ženskom poduzetničkom poduhvatu pružili su i zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Grada Krka Dario Vasilić koji su istaknuli važnost brenda za razvoj poljoprivrede i turizma na otoku.

„Ovo je sjajna otočna priča, posebice jer otočna zemlja nije podatna za sadnju, to je zapravo krš i kamenjar i ja se zaista divim njihovoj hrabrosti“, istaknula je zamjenica i čestitala na velikom uspjehu.

KUSSH_KASETICA__1_

„Riječ je o izuzetnim proizvodima, a projekt gospodarske zgrade će u inovativnom poljoprivrednom i turističkom smislu dati otoku Krku novu ponudu i za sve naše posjetitelje biti atraktivna točka koju neće moći zaobići“, rekao je gradonačelnik.

Vrijedi spomenuti i da su KuSshh proizvodi nagrađivani na brojnim međunarodnim natjecanjima. Rakija od smilja osvojila je zlatnu medalju na Frankfurt International Trophy, dok su na London Spirits Competitionu KuSshh Gin, Sloe Gin i liker od crne masline ovjenčani srebrom, a Komovica barique broncom.

Sve se to može kušati na prodajnim mjestima u gradu Krku i Vrbniku, a svi zainteresirani pozvani su u posjet KuSshh plantaži za potpuni doživljaj mirisa tišine. Više informacija može se naći na www.kusshh.hr.

KUSSH_KASETICA__4_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...