Kvarner u Milanu oduševio više od 60 predstavnika talijanskih medija i predblagdanski susret začinio kvarnerskom gastro pričom

Autor: Nikola Cvjetović 07.12.2023

TZ_Kvarnera_-_bozicni_rucak_Milano_2023

Na božićnom ručku sudjelovalo je više od 60 predstavnika iz poznatih talijanskih medijskih kuća poput Mediamond-a, Mediaset-a, Hearst-a, Conde Nast, Cairo editore, RCS, zatim specijaliziranih magazina za gastro, lifestyle, nautiku, B2B medije kao i ostali brojni talijanski influenceri i blogeri.

Rijeka - Prigodni božićni ručak s predstavnicima talijanskih medija tradicionalno u prosincu organizira predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji, a ove je godine Turistička zajednica Kvarnera bila partner u pripremi ovog božićnog druženja. Na božićnom ručku sudjelovalo je više od 60 predstavnika iz poznatih talijanskih medijskih kuća poput Mediamond-a, Mediaset-a, Hearst-a, Conde Nast, Cairo editore, RCS, zatim specijaliziranih magazina za gastro, lifestyle, nautiku, B2B medije kao i ostali brojni talijanski influenceri i blogeri.

“Itekako smo zadovoljni s odazivom i činjenicom da su na našem kvarnerskom ručku pristustvovali zaista renomirani talijanski mediji, koji su bili oduševljeni sa jedinstvenom atmosferom koju smo stvorili kombinacijom naše kvarnerske tradicije, gostoljubivosti i blagdanske radosti. Zahvaljujući suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Italiji upriličili smo odličnu prezentaciju koju smo spojili s ugodnim druženjem u pratnji najboljih kvarnerskih delicija i tako smo na idealan način podsjetili naše talijanske goste na ljepote i ponudu Kvarnera koja ih čeka na samo nekoliko sati vožnje. Bila je ovo i prilika da predstavimo Kvarner kao Europsku regiju gastronomije u 2026. godini, ali i da ih pozovemo da Kvarner posjete već sad - za Advent”, izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Peršić Živadinov.

Inače, za prezentaciju kvarnerskih jela i vina u milanskom “Identità Golose Milano”, restoranu gastronomskog hub-a INTERNATIONAL HUB OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS, bili su zaduženi chefovi Stiven i Tea Vunić iz konobe Zijavica, te udruga Kvarner Wines. Tako je Ines Matić Matešković, jedna od Kvarner Wines ambasadorica, vodila goste kroz sorte autohtonih kvarnerskih vina tijekom ručka i objašnjavala naše eno bogatstvo. Talijanski predstavnici medija time su dobili priliku kušati kvarnerske delicije poput škampa, skute, brancina, rapske torte, a osim jela uživali su i u degustaciji vina. Naime, talijanski gosti su poznati ljubitelji dobre hrane i vina, te cijene u svojoj zemlji prisjetiti se i uživati u autentičnim okusima Kvarnera.

Na ovoj prigodnoj prezentaciji sudjelovala i direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, Viviana Vukelić te generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu, Stjepan Ribić.

Direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, Viviana Vukelić, moderirala je prezentaciju te zahvalila svim medijskim kućama na odličnoj suradnji, pozvala da i dalje pišu o našoj zemlji i izrazila zadovoljstvo da smo kroz ovu prekrasnu gastro priču mogli predstaviti regiju Kvarner.

Gosti iz Italije su za Kvarner tradicionalno među najvjernijim gostima, a s obzirom na blizinu regije i što zaista jako dobro poznaju regiju radi se o gostima koji nas posjećuju tijekom cijele godine, i to sve više u pred- i posezoni, vole vikend putovanja a glavna karakteristika ovog tržišta je da se čak u 80% slučajeva radi o individualcima. Zato je jako važno biti stalno neporedno prisutan i održavati komunikaciju s talijanskim medijima. Ova prezentacija je samo jedna od aktivnosti Turističke zajednice Kvarnera posvećena talijanskom tržištu, trenutno se na portalu Si Viaggia te na mreži talijanskih portala Italia Online i Italia Branding Network odvija i digitalna marketinška zimska kampanja koja je usmjerena najviše ka promociji kvarnerskih adventskih događanja, te kulturnoj i gastronomskoj ponudi, tu su naravno i studijska putovanja predstavnika medija i agenata.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...