Kvarner Wines – Vino ima ulogu – edukacija i degustacija: autohtone sorte Kvarnera i Cinehill festival vole se javno

Autor: Sanja Tumara 27.07.2023

kvarner_wines_vina_01

Udruženje Kvarner Wines, čije su članice nositeljice brenda Turističke zajednice Kvarnera, predstavit će svoju ponudu na Cinehill festivalu u Gorskom kotaru edukacijom i degustacijom.

Petehovac - Nakon 25 godina Motovun Fim Festival seli iz roditeljskog doma i kreće put pod noge, na novo brdo. Pod novim imenom Cinehill, s 277 metara motovunske nadmorske visine penje se na planinskih 1035 metara na brdu Petehovac iznad Delnica.

U posebno uređenom, bajkovitom okruženju od 26. do 29. srpnja festival počinje novu priču uz koncepciju sličnu dosadašnjoj – mnogo nezavisnih filmova, glazbe, umjetničkih i drugih zbivanja uz mnogo opuštanja i hedonizma.

Udruženje Kvarner Wines, čije su članice nositeljice brenda Turističke zajednice Kvarnera, predstavit će svoju ponudu na Cinehill festivalu u Gorskom kotaru edukacijom i degustacijom koju će voditi sommelierka doc. dr. sc. Ines Matić Matešković i direktor udruženja doc. dr. sc. Žarko Stilin. Kvarner Wines udruženje uz podršku Turističke zajednice Kvarnera pripremilo je edukaciju i degustaciju „Vino ima ulogu – autohtone sorte Kvarnera i Cinehill festival vole se javno“ na kojoj će se predstaviti devet vina od autohtonih sorti vinove loze Kvarnera – žlahtine, sansigota, jarbole i kupaže belica, a održat će se u četvrtak, 27. srpnja te u petak, 28. srpnja s početkom u 19.30 sati. Sudjelovanje na vinskim radionicama je moguće uz prethodnu prijavu prilikom kupnje ulaznice za festival, a broj mjesta je ograničen na 30 sudionika po radionici.

Vina i vinarije koje će se predstaviti su:
- OPG Ružić iz Zvoneće s pjenušcem Ružić od jarbole
- Gospoja iz Vrbnika s pjenušcem Extra brut Gospoja od žlahtine (Decanter – BRONCA)
- Plovanić vina iz Kastva s kupažom belica (verdić, divjaka, jarbola, mejsko, brajkovac)
- PZ Vrbnik iz Vrbnika sa Zlatnom Vrbničkom žlahtinom (Vinistra – ZLATO, International Wine Award – ZLATO, Decanter – BRONCA)
- Kuća vina Ivan Katunar iz Vrbnika sa žlahtinom Ivan Katunar (50 Great White Wines in the World 2022, Španjolska – ZLATO, najbolje vino natjecanja)
- Katunar Estate Winery iz Vrbnika sa žlahtinom Sveta Lucija (Concourse Mondial de Bruxelles – ZLATO, Vinistra – BRONCA)
- Vinska kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog s ružičastim vinom Ružica Vinodola (Concourse Mondial de Bruxelles – ZLATO)
- Vinarija Šipun iz Vrbnika sa sansigotom i
- Vinarija Nada iz Vrbnika s kupažom Otoczaz.

Četiri dana goranskog užitka obilježit će atraktivan filmski program sastavljen od velikog broja nagrađenih filmova i festivalskih hitova, ambijentiranih u raznim dijelovima svijeta. Među njima su češki distopijski film Reset, intrigantna bugarska drama Blagina pouka, kazahstanski film ceste za dobro raspoloženje Gorski luk, poetičan kanadski film o odrastanju Jezero Falcon i poljski Kruh i sol koji tematizira netrpeljivost prema migrantima.

Posjetitelje očekuju i bogati glazbeni i umjetnički program, vinsko-gastronomska događanja te niz raznih događanja ukazat će se na potrebu očuvanja okoliša i suživot s prirodom poput radionica o divljim životinjama, pješačkih tura i vježbanja joge.

Cinehill Motovun Film Festival održava se ove godine uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatskog audiovizualnog centra.

sommelierka_ines_matesic_mateskovic Sommelierka Ines Matić Matešković
kvarner_wines_vina_01
kvarnerski_dan_turizma_2022,_clanovi_kvarner_wines
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...