LET'S CONNECT! Poziv volonterima za restauracijski kamp na Učki

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 01.06.2022

Kamp_na_Ucki__6_

Udruga Biom poziva volontere koji žele steći praktična znanja u restauraciji travnjaka da se prijave za edukativno-volonterski kamp Let's Connect koji se održava od 4. do 13. srpnja na Učki.

Učka – Park Prirode Učka i udruga Biom nastavljaju s aktivnostima obnove travnjaka te ove godine zajednički na Učki organiziraju kamp obnove travnjaka pod nazivom „Let’s Connect“ od 4. do 13. srpnja. Kamp na Učki ove se godine održava u sklopu projekta DinAlpConnect (Transboundary ecological connectivity of Alps and Dinaric Mountains), na lokaciji Podmaj.

Krški travnjaci na području Parka prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova… No, ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postupno se pretvaraju u šikare i šume. Misija volonterskih kampova je izravnim konzervacijskim akcijama obnoviti ova staništa i očuvati njihovu bioraznolikost.

Kamp_na_Ucki__1_

Organizatori kampa traže volontere zainteresirane za stjecanje praktičnih znanja u restauraciji travnjaka u sklopu edukativno-volonterskog kampa na području Parka prirode Učka. Trajanje kampa je 10 dana, a volonteri se mogu priključiti kampu bilo na nekoliko dana, bilo tijekom cijelog trajanja kampa.

„Aktivnostima na kampu nadamo se podići svijest o tome da smo svi mi odgovorni za područje u kojem živimo, a sve to kroz timski rad i doprinos pozitivnim promjenama u prirodi“, kaže Marina Grgić, stručna suradnica za zaštitu prirode u udruzi Biom.

Kamp_na_Ucki__2_

Sudjelovanje u kampu je besplatno. Svim sudionicima su osigurani smještaj, hrana, prijevoz po terenu, te potrebni alati i oprema za rad. Osim izravnih konzervacijskih aktivnosti tijekom kojih će se uz pomoć ručnih alata uklanjati drvenasta vegetacija, bit će organizirana različita edukativna predavanja i izleti za sudionike, koje očekuje ugodno multikulturalno druženje u prirodi, odmor od tehnologije i gradske vreve, nova poznanstva te stjecanje znanja o zaštiti prirode i prirodnim bogatstvima Učke! Sudionici će imati priliku upoznati Biomov entuzijastični tim, koji osim zaposlenika čine i marljivi dugoročni volonteri te strani volonteri Europskih snaga solidarnosti.

Rok za prijavu je 19. lipnja, broj sudionika je ograničen, a sudionike kampa izabrat ćemo na temelju motivacije prijavljenih.
Svi koji se žele priključiti, mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca. S dodatnim pitanjima obratite se na marina.grgic@biom.hr.

Kamp_na_Ucki__3_
Više sa portala torpedo.media ...