Lipanj u Općini Čavle započinje zanimljivim programima posvećenim uzgoju zdrave hrane i zaštiti od sunca

Autor: Marina Pauletić 31.05.2023

radionica_izrade_izrade_hranjivih_i_zastitnih_krema

Predstoji nam dugo i toplo ljeto pa je izuzetno važno promišljati o zaštiti kože od sunca i tako spriječili maligna oboljenja kao i preuranjeno starenje.

Čavle - Lipanj u Općini Čavle započinje s dva zanimljiva programa s ciljem zaštite zdravlja građana, pod motom „Bez sunca ne možemo ali se zaštititi moramo“ te „Hrana koja nas čini zdravima.

Predstoji nam dugo i toplo ljeto pa je izuzetno važno promišljati o zaštiti kože od sunca i tako spriječili maligna oboljenja kao i preuranjeno starenje. Također je važno nahraniti kožu nakon sunčanja kako bi ona bila što ljepša i zdravija . Na tržištu je veliki broj kvalitetnih krema, pa je potrebno posavjetovati se da dermatologom i izabrati najbolji preparat za svoj tip kože. Neki ipak žele i sami naučiti kako spremiti kvalitetne prirodne kreme kojima mogu utjecati na kvalitetu svoje kože pa je upravo prvi program radioničkog tipa posvećen suncu i izradi prirodnih krema za hranjenje kože nakon sunčanja i zaštitu.

Ovaj program održati će se sutra, 1. lipnja uz predavače iz Udruge Eterico, a kako se radi o radioničkom programu važna je prijava zainteresiranih na broj mobitela: 0996002715.

Danas većina ljudi zna da je organska hrana dobra za zdravlje i žele je na svom jelovniku, no vrlo često je nedostupna zbog visoke cijene proizvoda. Pa ipak za sve one koji imaju i najmanji mogući komadić zemlje pa i mogućnost balkonskog povrtnjaka postoji rješenje.

Upravo zato već u ponedjeljak, 5. lipnja slijedi program namijenjen svim onim građanima koji se sami žele posvetiti uzgoju zdrave hrane u svom vrtu. „Ekološki uzgoj hrane u vlastitom povrtnjaku“ tema je o kojoj će na zanimljiv način sa niz praktičnih primjera i uputa govoriti agronom Patricija Rumac, bacc. ing.agr.

Oba programa održati će se u Klubu umirovljenika Čavle u vremenu od 17:00 do 19:00 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...