Ljetna škola pisanja i Festival kreativnog pisanja u dvorcu pod zvijezdama: mjesto za pisanje i književnost

Autor: Marina Pauletić 28.05.2024

skola-olovka-ucenje-pisanje Foto: ilustracija

Ljetna škola pisanja 2024. nudi četiri radionice.

Stara Sušica - Posljednji tjedan kolovoza, od 25. kolovoza do 1. rujna, i ove je godine rezerviran za CeKaPe-ovu Ljetnu školu pisanja i Festival kreativnog pisanja, u bajkovitom dvorcu Stara Sušica! Srednjovjekovni dvorac već je 13 godina mjesto u kojem pišemo i živimo književnost, a od prošle godine postao je i mjesto susreta regionalne književnosti, u sklopu 1. Festivala kreativnog pisanja. I ove godine pišemo uz mentorstvo sjajnih pisaca i spisateljica, a za sve one koji uz književnost dijele strast i prema umjetničkoj fotografiji, prvi put nudimo radionicu Priča u fotografiji.

Ljetna škola pisanja 2024. nudi četiri radionice: Kratka priča sa Želimirom Perišem, Poezija s Fridom Šarar, Tekst u formi s Davorom Mandićem i Priče u fotografiji s Antonijem Stipinovićem.

Radionice pisanja u dvorcu polaznicima pružaju jedinstvenu priliku u istraživanju novih aspekata književnog stvaralaštva ili dodatnog razvoj spisateljskih vještina. Bez obzira na prethodno iskustvo i znanje, jedini uvjet za sudjelovanje je ljubav prema književnosti i pisanju. Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno vrijeme rezervirano je za stvaranje, druženje i istraživanje ljepota Gorskog kotara, čije nas šume već 13 godina inspiriraju i potiču na kreativno izražavanje. Zajednički razgovori o pisanju i književnosti s gostujućim autorima i autoricama, tribine i večernji programi u sklopu 2. Festivala kreativnog pisanja obogatit će večernje sate, stvarajući prostor za razmjenu ideja i iskustva. Ljetna škola pisanja u sušičkom dvorcu ostavlja trag na svakog polaznika, transformirajući njihovo književno putovanje.

Jer, Ljetna je škola mnogo više radionica – to je iskustvo koje mijenja!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...