Magični šešir nadmašio očekivanja

Autor: Nikola Cvjetović 04.06.2023

MSMM2023_Magicni_sesir_2023-203

Čavle su se pokazale kao odličan domaćin manifestacije koja ima velikog potencijala za razvoj.

Čavle - Proljeće na Čavji jučer je zatvorila manifestacija za najmlađe – Magični šešir. Širko je pozvao svu djecu na svoj prvi dječji dan ispunjen zaista magičnim aktivnostima i brojne obitelji su došle provesti kvalitetno vrijeme na otvorenom. Šajeta je uspješno nadglasavao žamor i smijeh kako bi svih upućivao na radionice, dok ga je DJ Voljen pratio glazbenom podlogom.
Jama je „pucala po šavovima“, interes je bio veliki za sve radionice. Od 16 do 20 sati mališani su uživali u biciklističkom poligonu Team Rodea te unatoč biciklama koje je osigurao Keindl sport, tražila se koja više. U sportskom kutku udruge Motus uz kineziologe i malu pomoć roditelja djeca su razvijala svoje motoričke sposobnosti dok su radionice Hrvatske olimpijske akademije pobudile natjecateljski duh, ali i educirale o fair playu i olimpijskim vrijednostima.

MSMM2023_Magicni_sesir_2023-137


Pokusi Putujućih znanstvenika, ekološke radionice JGL-a, kreativne radionice Erste banke te Čitaonica priča o Flegiju Koordinacijske skupine za zaštitu životinja PGŽ zainteresirala su djecu te ih educirala o različitim temama.

MSMM2023_Magicni_sesir_2023-122


Medo Štedo i puh Platko su se družili s djecom, odgovarali na zanimljiva pitanja mališana i uživala u fotografiranju; skoro su počeli i autograme dijeliti.
U 19 sati svima je pažnju privukao Marko the clown sa svojom predstavom „Leteći cirkus“ kojom je nasmijao i male i velike.
Očekivana gužva bila je na dvorcima za napuhavanje te oslikavanju tako da je većina djece otišla kući ukrašenih lica.
Posjetitelja je osim iz Čavje, bilo iz Rijeke i cijelog riječkog prstena te veliki odaziv pokazuje kako kvalitetnih sadržaja za djecu uvijek može biti više. Veseli vidjeti djecu koja se igraju, druže međusobno i sa obitelji, umjesto da vrijeme provode za ekranima.


Čavle su se pokazale kao odličan domaćin ove manifestacije koja ima velikog potencijala za razvoj.
Organizatori TZO Čavle i DSR Kvarner zahvaljuju svima na podršci za održavanjem ovog događaja kao što su Općina Čavle, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, JGL d.d., Erste banka i Keindl sport.
Najveća zahvala ide svim volonterima koji su pripremili i pomogli u održavanju Magičnog šešira, te odradili sve ono što se i ne vidi uvijek, a nužno je za realizaciju ovakvih događaja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...