Mamula: Primorsko-goranska županija kao primjer sinergije poljoprivrede i turizma

Autor: Marina Pauletić 20.10.2022

wp-content/uploads/2018/11/Gorski_kotar_Fuzine-Mladen9.jpg

Zamjenik Mamula dotaknuo se uspješnih praksi poput Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj te Objekta za preradu voća u Staroj Sušici.

RIJEKA - U svojstvu bivšeg studenta Agronomskog fakulteta u Zagrebu, domaćina 6. Agro Startup konferencije, zamjenik župana Petar Mamula održao je predavanje studentima na temu „Primorsko-goranska županija: sinergija poljoprivrede i turizma“.

Uz osvrt na osobno iskustvo studiranja i rada u poljoprivredi, zamjenik Mamula motivirao je studente da razviju svoj profesionalni put i uključe se u procese rada i donošenja odluka jer, kako je naveo, samo struka je garancija razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj.

Istaknuo je poljoprivredno zadrugarstvo kao model razvijene europske poljoprivrede, no u Hrvatskoj je to i dalje nedovoljno iskorišteni resurs, jednako kao i poljoprivredna zemljišta.

Zamjenik je prezentirao i primjere uspješne prakse u Primorsko-goranskoj županiji poput Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, Objekta za preradu voća u Staroj Sušici, potpore za obnovu trajnih nasada te razvoj i promociju autohtonih proizvoda i povezivanje s turističkom ponudom kroz izložbeno-prodajni centar Kašetica primorsko-goranska.

U organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World, ova konferencija održava se već šestu godinu, a radi se o jedinstvenoj edukacijskoj platformi u Europi kojoj je cilj povezati studente sa liderima i kreatorima poljoprivredne politike kako bi stekli praktična znanja, upoznali se sa primjerima iz prakse i educirali se o procedurama prije kretanja na tržište.

Agro Startup konferencija održava se uz potporu Ministarstva poljoprivrede, a nazočili su joj i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, Zdravko Tušek.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...