Manifestacjia “Žene - krila i korijeni” oduševila posjetitelje Frankopanskog kaštela

Autor: Jasmina Salamun 25.05.2022

zene za otok 2022-40137

U izložbenom postavu sudjelovalo je 16 izlagačica: Lola dream, Blue Sheep, Lavandin soap, Krčanka, Kuća vina Ivan Katunar, Viktor&Koko, Casa del padrone, Bodulka dizajn, Monte creative studio, Waved studio, Adorable, Kusshh, Mendula prirodna kozmetika, Piccola stella, OPG Dora Žgombić, vizažistica Marija Kovačević i Ana Kominka – Sena.

Krk - Grad Krk je u subotu bio ispunjen bogatim cjelodnevnim programom. U Frankopanskom kaštelu brojni posjetitelji mogli su uživati u kulturno-zabavnoj manifestaciji pod nazivom “Žene - krila i korijeni” u organizaciji udruge “Žene za otok”. Naziv manifestacije prenio je duh žena koje su na jedinstven način prezentirale bogatstvo otoka Krka u kulturnoj baštini, kreativnosti i poduzetništvu o čemu je u uvodnom djelu događanja govorila čelnica udruge “Žene za otok” Jovana Čutul. Spojile su povijest, folklor, svoje proizvode i vještine te organizirale kulturno-zabavni program koji se sastojao od radionica, izložbenog postava, nastupa lokalnih izvođača i modne revije.

zene za otok 2022-51730

U izložbenom postavu sudjelovalo je 16 izlagačica: Lola dream, Blue Sheep, Lavandin soap, Krčanka, Kuća vina Ivan Katunar, Viktor&Koko, Casa del padrone, Bodulka dizajn, Monte creative studio, Waved studio, Adorable, Kusshh, Mendula prirodna kozmetika, Piccola stella, OPG Dora Žgombić, vizažistica Marija Kovačević i Ana Kominka – Sena.

Dan je započeo radionicama koje su bile i više nego uspješne. Kako oblikovati keramiku posjetitelje su poučile Zvijezdana Depikolzvane i Iris Radivoj, pa su se tako djeca, ali i stariji okušali u izradi nakita i posudica. Uslijedila je Ana Kominka koja je prezentirala izradu šurlica u tradicionalnoj nošnji. U suradnji s pekarom Vrbnik okupljeni su mogli kušati i njihov presnac. Zanimljiva je bila i radionica filcanja vune Jasminke Gršković u kojoj su mogli sudjelovati brojni turisti.

Večernji program započeo je u 18 sati i ponudio je raznolik i bogat sadržaj. Program su otvorili najmlađi - zbor “Mići Boduli” pod vodstvom Ivone Bobinac. Zatim su nastavile predivne Tamara Brusić i Slađana Čolović iz udruge MUUK.

Prisutne su razveselili i nastupi mladih članova Folklornog društva Poljica i Kulturno umjetničkog društva Vrh. Divno je bilo vidjeti mlade koji žive i vole svoju kulturnu baštinu.

zene za otok 2022

U novim svečanim haljinama nastupila je i Ženska klapa “Vejanke” koja je oduševila prisutne, te mlade vrbničke kanturice KUD-a Frankopan koje su ponos Vrbnika. Točno u minutu do 20 sati sopci su odsvirali mantinjadu i otvorili reviju krčke dizajnerice Gorane Nedić poznate pod brendom “Miau couture”. Raskoš, ženstvenost i seksepil njezine revije brojne prisutne ostavio je bez daha. Modeli su zbilja bili fantastični, a za njihovu šminku pobrinula se mlada vizažistica Marija Kovačević.

Zadužena za poseban dekor u Kaštelu, kao i uvijek pri predstavljanju ovih žena, bila je Milena Debrunner i njezin “Lola dream”. Kroz cijeli postav provlačila se tema folklora, ali i vjenčanja jer upravo organizacija i dekoriranje vjenčanja je ono čime se ova poduzetnica bavi. Zahvaljujući njoj Kaštel je bio uređen do najsitnijih detalja i sam ambijent je odavao sklad prošlosti i modernog.

Po završetku programa uslijedilo je druženje otočanka i gostiju. Energija je bila fantastična i otok Krk je zbilja predstavljen na poseban način na ponos i radost svih prisutnih. “Žene za otok” još jednom su nadmašile same sebe te su izrazile zahvalnost svim sudionicama i posjetiteljima.