Marin Miletić iz Izraela: Hamas je ubijao djecu i tete u vrtiću

Autor: Marina Pauletić 23.10.2023

wp-content/uploads/2021/02/Marin-Mileti%C4%87-MOST-predstavljanje-programa-Korzo-1.jpgFoto: arhiva

Europa mora sve učiniti, a tako i naša mala Hrvatska da osigura mir svojim građanima, napisao je Miletić na svom Facebook profilu.

Rijeka/Izrael – Saborski zastupnik Marin Miletić iz stranke MOST trenutno se nalazi u Izraelu zajedno sa Zvonimirom Troskotom i Bojanom Glavaševićem. Miletić je zgrožen stanjem koje je zatekao, a svoj je dojam podijelio na svom Facebook profilu.

Došao sam u Izrael, na ratno područje, svojim očima vidjeti što se događa. Došao sam kao izaslanik Hrvatskog sabora, uz pismeno dopuštenje predsjednika Sabora, zajedno s kolegama saborskim zastupnicima - dragim bratom i prijateljem Zvonimirom Troskotom i dobrim čovjekom zastupnikom Bojanom Glavaševićem. Posjetili smo Sderot i Be eri, svega kilometar udaljenosti od Gaze. Smješteni u Tel Avivu. Sutra ujutro smo u Jeruzalemu, nekoliko dana tu provodimo.

Teško je bilo susresti obitelji žrtava. Teroristi Hamasa ubili su 1.400 civila. Oteli su 220 civila od kojih je preko 30 djece, čak i male bebe. Slušali smo njihova svjedočanstva. Neki koji su oteti čak su financijski pomagali Gazu, volontirali tamo... ali i oni sami su stradali. Znate, mi koji smo prošli, makar kao djeca, Domovinski rat, znamo donekle naličje zla koje se manifestira u ljudima koji potpuno izgube dimenziju ljudskosti, pretvore se nekom čudnom preobrazbom tame - u zvijeri.

Izraelci imaju sada žrtvu - zlikovci su to snimali s gopro kamerom - ubijene žene. Ali, prvo su joj izrezali dijete iz utrobe, koje je trebalo doći na ovaj svijet, a potom su nju ubili nakon što je gledala mrtvu, ubijenu svoju bebu. Zvijeri. Zvijeri su ovo. Sjećate li se Hrvatice Ružice Markobašić? Njoj su četnici stavili kalašnjikov u vaginu i ubili njezinu dijete i nju. Zvijeri istog oca - đavla.
Dolazimo u Be eri. Kilometar otprilike od prve linije. Pucanje odzvanja ulicama. Topovi udaraju na područje Gaze. Ovdje su teroristi prvo projektile stukli na civilno naselje. Pa su ljude ubijali gdje su stigli. Ulazimo u dječji vrtić. Tamo gdje roditelji ostave svoju djecu dok idu na posao i tamo gdje očekuju da su im djeca sigurna. Hamas je ovdje ubijao djecu, tete u vrtiću. Metci po podu, obilje krvi. Smrad smrti i krvi u zraku. Neki parlamentarci izlaze i povraćaju. Groza pustoši. Iran je HAMAS-u omogućio naprednu tehnologiju, dronove. Dvije godine su pripremali ovaj teroristički napad. Prekinuli su Izraelcima komunikaciju, ugasili kamere i veze i - napali.

Teško je ovdje nešto smisleno reći. Ovo je sukob koji traje desetljećima, sukob u kojem Iran financira (i ne samo Iran) terorističke organizacije. Kao da je previše onih koji navijaju, a premalo onih koji rade da bude - mir. Izrael ima svako pravo teroriste privesti pravdi, samo je važno da ne stradavaju civili. Strašno je gledati kako Hamas namjerno koristi
nevine ljude kao štit, kao živo meso. Slušao sam obitelji žrtava koje su teško kritizirale aktualnu vlast. Ovo nećete pročitati u medijima. Iskazuju nezadovoljstvo dosadašnjim politikama. Ne vidim kako će ovdje biti mira dok teroristi upravljaju s Gazom. Evo, ne znam...

Znam samo da vođa Hamasa koji živi u bogatstvu Katara naređuje svojim poludjelim ljudima da - ginu. Znam samo da moćnici proizvode smrt i ratna stradanja. Znam samo da oni svoje sinove ne šalju u rat. I znam samo da na kraju uvijek nagrabusi - sirotinja. I najviše mi je žao stradalih civila, uništenih obitelji i tolikih života koji nisu htjeli nikakve ratove. I molim da nam dođe - mir.

I još nešto... Europa mora sve učiniti, a tako i naša mala Hrvatska da osigura mir svojim građanima. Legitimno pitanje je: što sa stotinama tisuća legalnih i ilegalnih migranata koji su na području Europe, a nažalost sa sigurnošću možemo reći da su neki pripadnici terorističkih organizacija. Gdje su svi oni ISIL-ovci, gdje su svi HAMAS-ovci? Teška vremena nas očekuju. Ne generalizirati, ne napadati nedužne ljude. Ali, napraviti sve da imamo mir i sigurnost. Za druge države Europe nije naša odgovornost misliti, ali za Hrvatsku - jest!

Išli bi mi i u Gazu, ali tamo sada nije moguće ući.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...