Maškare va Jelenju 2023. i ove godine uz bogat program

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.01.2023

wp-content/uploads/2020/02/grobnicka-balinjerada-2020-jelenje-5.jpg

Manifestacija „Maškare va Jelenju“ započinje u subotu, 14. siječnja dočekom Grobničkih dondolaša na Trgu mlikarice u Dražicama u 10:30 sati.

Jelenje - Općina Jelenje, turistička platforma Visit Jelenje i Jelenske maškare ove godine organiziraju prigodne maškarane manifestacije koje baštine tradiciju petog godišnjeg doba.

Manifestacija „Maškare va Jelenju“ započinje u subotu, 14. siječnja dočekom Grobničkih dondolaša na Trgu mlikarice u Dražicama u 10:30 sati. Jelenske maškare podići će pusta u kružnom raskrižju u Dražicama, u utorak 17. siječnja. Tradicija se nastavlja obahajanjem Dondolaša po Črnom kamiku, odnosno od mjesta Kukuljani do mjesta Podkilavac, u subotu 21. siječnja.

wp-content/uploads/2019/01/grobnicki-dondolasi-obahajanje-jelenje-2018-2.jpg

Udarna manifestacija maškara u Jelenju svakako je Grobnička balinjerada, koja će se održati u subotu, 11. veljače od 13 sati u Jelenju. Uz voditelja Frenkija Fućka, balinjeradi će se pridružiti gosti: počasni otac balinjerade Duško Jeličić – Dule, kao i meštar Riječkog karnevala Sandi i Kraljica Riječkog karnevala. Nakon Grobničke balinjerade, u večernji satima, organizirani su maškarani tanci uz grupu Aurora u Boćarskom domu u Dražicama.

wp-content/uploads/2020/02/grobnicka-balinjerada-2020-jelenje-2.jpg

Za najmlađe sumještane, u subotu 18. veljače, u Domu kulture Dražice bit će organizirana dječja maškarana reduta. Jelenske maškare zapalit će pustića u srijedu, 22. veljače u 19 sati ispred Bistroa Rječina u Dražicama. Pusna tradicija nalaže obilazak Jelenskih maškara po grobničkim kafićima. Prvi obilazak najavljen je 21. siječnja u Caffe bar Klub, drugi 28. siječnja u Caffe bar Max, treći obilazak najavljen je 4. veljače u Caffe bar Allegro, a četvrti obilazak 18. veljače u Bistro Rječina.

plakat-maskare_jelenje
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...