Medvjed ponovno viđen kod Svežnja

Autor: Nikola Cvjetović 04.06.2023

wp-content/uploads/2020/11/NWL_Sme%C4%91i-medvjed_foto-Astra-Divina.jpg

Mještane se poziva na oprez te da ukoliko vide medvjeda, da se ne približavaju i što prije dojave lokaciju pripadnicima LD Jelen, poručili su iz Općine Kostrena.

Kostrena - U Kostreni iznad uvale Svežanju jutros je ponovno viđen medvjed pa je pretpostavka kako je riječ o istoj jedinki koja se i prošli tjedan kretala naseljima Kostrene, Bakra i Kraljevice. Kako je riječ je životinji s velikim radijusom kretanja, u ovom času može biti na bilo kojoj drugoj lokaciji pa je potreban dodatan oprez i svakako je preporuka držati kućne ljubimce na povodniku.

Mještane se poziva na oprez te da ukoliko vide medvjeda, da se ne približavaju i što prije dojave lokaciju pripadnicima LD Jelen na brojeve 098/982 2364 (Orlando Francišković) ili na 091/258 2103 (Nikica Vranić), kako bi interventni tim što prije reagirao.

Medvjedi u pravilu izbjegavaju i ljude i sukobe, no usprkos tome susreti se ipak mogu dogoditi, čak i u naseljima, zato se dobro upoznati s njihovim ponašanjem, istaknuto je na web stranicama Općine Kostrena te su sugerirani savjeti u slučaju susreta s medvjedom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...